În această imagine confuzia domneşte, sau permutările în care aceasta ar putea fi exclusă sunt atât de multe că spaţiul nu ne permite, totuşi enumerăm câteva: soferul este "bănăţean 100%" dar maşina este în leasing de la o firmă din Bucureşti; şoferul nu este "bănăţean 100%", cineva în glumă i-a atârnat acest fular în spate şi chiar ne face în ciudă prin asta; şoferul a luat această maşină de la o firmă, de fapt este mecanic auto şi o testează, habar n-avem de unde provine fularul...
Confuzia provine de la înţelegerea profundă a imaginii, câte asemenea imagini nu le vedem în viaţă şi nu le înţelegem, trecem peste ele orbi, viaţa devine orbire în absenţa cunoaşterii.
Confuzia este datoare propagării, în lipsa afişării confuzia dispare, prin asta autorii acesteia, anonimi sau foarte emancipaţi în informaţia publică doresc să atragă atenţia la ceva, păcat că spiritul dispare repede, ori confuzia a fost prea subtilă, ori n-are substanţă, ori, în final: este prea confuză.
Reclama confuziei este politicul, prin acest subterfugiu, politicul se doreşte a fi explicat. Felul în care politicul explică confuzia dă naştere minciunii; de aceea confuzia duce la minciună.
În imaginea de mai sus cineva minte, acum chiar nu mă interesează cine: şoferul, proprietarul maşinii, asiguratorul, mecanicul... şi mulţi care pot întrebuinţa acest vehicul. Cineva minte pentru că nu se potriveşte, ori tocmai noi aşa suntem învăţaţi, să ne judecăm singuri toate faptele prin prisma adevărului, totul este adevărat în ceea ce facem, mai departe când vedem confuzia habar n-avem de ea, mai departe suntem foarte fericiţi.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerePS. Confuzia provocată de prezentarea parţială a unui adevăr are utilitatea ei. Generează o serie de atitudini care merg de la replică sau introspecţie până la revoltă sau asumare. Efortul individual de a lămuri o situaţie confuză acţionează la nivel psihic ca un catalizator. Te face să te întrebi şi să cauţi răspunsuri.
RăspundețiȘtergereAm şters comentariul precedent fiindcă recitindu-l, am fost nemulţumită de mesajul lui.
RăspundețiȘtergereReiau:
După părerea mea nu-i nicio confuzie aici. Cred că e o idee preconcepută aceea că numărul de înmatriculare trebuie să concorde cu originea sau rezidenţa şoferului.
eu vad doar culoarea predominanta: albastru :)
RăspundețiȘtergereBlue Freedom
RăspundețiȘtergereNormal că nu-i, totul este o parabolă, numai că valabilitatea ei se menţine în prezentul nostru politic, unde domneşte confuzia mesajelor, a simbolurilor, a oamenilor chiar!
Elza
RăspundețiȘtergereşi puţin violet! :)
:) si eu am scris despre violet azi
RăspundețiȘtergereDezambiguizez: e din Bucuresti si e fan Poli Timisoara
RăspundețiȘtergere:) Corect, şi dacă am fost la Bucureşti şi nu v-am spus!
RăspundețiȘtergere