De fiecare dată cineva este împotriva curentului.
Cei care au încercat asta măcar o dată în viaţă n-au nici un regret.
Alţii chiar au plătit cu viaţa ceea ce mulţi, mult mai târziu vor celebra.
Omul a împrumutat -continuă să facă asta, ceea ce vede în natură ca formă eroică de supravieţuire. Împotriva curentului devine astfel o formă de supravieţuire şi nu de revoltă cum ar fi uman să fie. Prin revoltă ducem dorinţa de schimbare mai departe, dorim ca ea să supravieţuiască, să dea de alte ape, sigur mai limpezi şi mai primitoare.
Împotriva curentul în aceşti ani mă duce cu gândul la adaptare, este greu împotriva curentului!
oricum, n-are nici un sens sa inoti toata viata in sensul curnetului. nu e doar absurd, e si ingrozitor de trist! :)
RăspundețiȘtergereador peşte prăjit)) îmi place poza!
RăspundețiȘtergeresi eu simt de cele mai multe ori ca inot imporiva curentului
RăspundețiȘtergere:)
RăspundețiȘtergereToti ne identificam cu "inotatorii impotriva curentului", in realitate insa e... iluzie!
Mari "eminente" la inceputul secolului XXI nu prea sunt (adica NU SUNT), ci doar "robotei" implementati bine in sistem.
Nici pro, nici contra curentului. Mai bine pe val, ca surfer-ii!
RăspundețiȘtergere:)
O formă de supravieţuire pentru că, înotând cu curentul, trăieşti doar biologic, fără a fi viu cu adevărat.
RăspundețiȘtergere@Bianca Dobrescu
RăspundețiȘtergereNatura abia suportă umanul sau felul ei de-a privi umanitatea este incert tot timpul, o clipă şi dispărem cu sau fără voia noastră.
Omul în felul în care supravieţuieşte este un erou, dar asta am scris ca metaforă. :)
@pantacruel
RăspundețiȘtergereSigur că te saturi să fi privit tot timpul ca "oaia neagră", a fi împotriva curentului duce la un mare consum de resurse proprii.
La urmă, probabil când ai convins o parte din lume de ideile tale, tu nu mai eşti capabil să duci nici măcar lingura la gură. :)
@editorcassh
RăspundețiȘtergereCrap, avem crap proaspăt, pe care-l preferi din cei care înoată acolo sus?! ;)
Este unul în stânga mai sus care înoată împotriva tuturor, ăla are cei mai puternici muşchi...
:)
@Elza
RăspundețiȘtergereorice lucru ce pare incoerent pentru cei din jur, ne duce la gândul că suntem împotriva curentului, chiar aşa să fie, asta iniţial ne ascute spiritul.
@andreiraduM
RăspundețiȘtergereToţi dorim să aratăm că suntem deosebiţi şi că nu muşcăm din oportunităţile ce ni le oferă viaţa de zi cu zi.
Am dori să fim cinici în viaţa aşa cum suntem pe blog, nereuşita în schimb nu ne descurajează, aşa cum îi face pe alţii ajunşi pe culmii gloriei, care se plâng de frustrări interioare neînţelese de cei mici din jurul lor.
:)
@Blue Freedom
RăspundețiȘtergereValul, unde este valul?
Vârful, este este vârful?
Norii, cerul, stelele; de jos în sus totul pare încovoiat şi curbat, aşa cum într-o stare de permanentă luciditate, cu efort minim, să te laşi dus de curent, fără ca nimeni să bănuiască în asta cea mai puternică formă de conservare de fapt.
Am scris ca o altă cale de-a fi, aşa cum ai scris tu despre a fi pe val.
:)
@Lotus
RăspundețiȘtergereSă ne dăm măcar seama că suntem duşi de curent, că tot efortul nostru de-a trăi, de-a fi viu -cum ai scris, se datorează nouă şi nu curentului ce ne duce şi ne tot duce acolo unde vrea el.
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereAi dreptate!
RăspundețiȘtergere:)
Mi-ai amintit de prima lecţie de înot pe care mi-a dat-o tata. Ştiam deja să înot, dar învăţasem la bazin şi înainte să intrăm în mare mi-a spus: orice s-ar întâmpla, să nu te zbaţi! E de prisos să te lupţi cu marea, iar apa îţi e prietenă doar când te laşi dusă de ea. Dacă simţi că ai obosit sau te-a lovit vreun val şi te-ai speriat, îndreaptă-ţi trupul şi rămâi aşa, pentru că apa te va ridica în scurt timp la suprafaţă.
A fost o lecţie pe care am băgat-o bine la cap şi care m-a salvat câteva rânduri, de-a lungul vieţii.
Când mă simţeam epuziată şi aveam impresia că malul se depărtează de mine, în ciuda tuturor eforturilor de a-l ajunge, făceam un fel de "plută" pe spate, mă odihneam şi reluam tentativa.
:)
Să faci din înot arta de-a supravieţui, la fel cum în viaţă, reuşim să supravieţuim prin dialog, cred că paralelismul ţine!
RăspundețiȘtergereDa. E un mijloc de armonizare cu mediul, respectiv cu semenii.
RăspundețiȘtergere@Scorchfield: Eu am comentat pe ce am crezut că vrei să exprimi în acel text. Dacă o luăm aşa, atunci întrebarea care trebuie pusă de la bun început este: ce reprezintă curentul?
RăspundețiȘtergereA avea tăria să afirmi că Pământul e rotund în 1500 înseamnă a merge împotriva curentului şi în cazul ăsta este de admirat.
A-ţi căuta fericirea în asceze şi solitudine pe un vârf de multe când o poţi găsi în lume alături de o iubită, asta iar înseamnă să mergi împotriva curentului, şi de data asta poate nu este atât de inspirat.
Iar faptul că zi de zi te trezeşti la 7, mănânci, urci în tramvai, mergi la job, ajungi acasă la 16, citeşti ziarul, te uiţi la tv şi apoi te culci, asta iar înseamnă să te laşi purtat de curent. Şi da, poţi să ieşi din acest mecanism de robot nu neapărat dându-ţi demisia ci devenind conştient, trăind conştient. Căci calitatea unei acţiuni depinde foarte mult de gradul de conştiinţă investită în ea.
:)
RăspundețiȘtergereLotus, cam putin ii trebuie unui om sa fie "contra curentului" in secol XXI, nu crezi?!
Conform spuselor tale:
"ci devenind conştient, trăind conştient", toti oamenii sunt "contra curentului", ceea ce-nseamna ca acest CURENT este mult prea puternic pentru a fi infrant de toti oamenii!
:))
In 1500 a spune "pamantul e rotund", era INTRADEVAR "mers impotriva curentului" care aducea cu sine si demisie, si oprobiu si rug!
:)
In secolul XXI, a fi "contra curentului" reprezinta sifonarie multa si "constientizare"!
Se pare ca omul modern confunda iesirea din rutina cu "inotul impotriva curentului".
@Lotus
RăspundețiȘtergereAm postat acum ceea ce înţeleg eu că eu sunt împotriva curentului.
@andreiraduM
RăspundețiȘtergereCred că acum am scris ceva aproape şi de ideea ta.
@andreiraduM: faza cu conştientizarea nu am zis că reprezintă mers împotriva curentului, ci un mod inteligent de a rămâne în acest curent să zic aşa, dar totuşi viu.
RăspundețiȘtergereViu, cu viu eu sunt primul de acord, să fi viu este primul pas spre cunoaşterea personală, indiferent cum mergi şi când ai putere poţi să o iei şi împotriva curentului.
RăspundețiȘtergereViu!
cineva in afara mea imi poate spune ca inot impotriva curentului,caci in interiorul meu ma vad nemiscata.
RăspundețiȘtergere