vineri, 1 octombrie 2010

Bărbatul

Fără să vrea, această imagine cu scop de reclamă mi-a transmis şi altceva: bărbat crucificat în aer! şi citind şi cuvântul "energy", m-am dus mai adânc în mine călăuzit de mit.
Anteu a fost un gigant născut din Gaia şi Poseidon, energia sa primară era pământul, nimeni nu putea să-l omoare atâta timp cât acesta atingea pământul. Prin moartea lui, călătorii care treceau prin ţinutul său din Libya n-ar mai fi acostaţi şi omorâţi de acesta. Şi atunci a venit Marele călător Herakles, care cunoscând originea forţelor sale, l-a ridicat în aer şi l-a ţinut mult timp acolo. Anteu, vlăguit, lipsit de izvorul său de energie a murit sugrumat de mâinile lui Herakles, împletite în jurul său ca doi pitoni mortali.

Privind bărbatul în aer, l-am văzut lipsit de forţă, planarea sa fiind căutarea acesteia. Pasăre prădătoare sau nu, bărbatul în aer are doar puterea văzului, pe pământ devorează. Mai devreme sau mai târziu, când femeile îl ridică, ameţit de vorbele lor, de cântul lor, planează fericit, în absenţa forţei sale masculine, flasc, crucificat.

Cine ne mai poate da forţele înapoi dacă nu, tot voi, femeile? Voi aveţi acel elixir, profund necunoscut nouă, bărbaţilor, cu care ne chemaţi înapoi din zborul nostru, ne chemaţi pentru că aveţi nevoie de puterea noastră, vă place forţa strânsorii noastre, aici pe pământ, nu în aer. Înghesuiala, sufocarea, absenţa aerului.

Un comentariu:

  1. Sufocarea asta e siguranta..


    Si sa stii ca nu doar femeile ametesc.. Si voi ametiti foarte bine.. :)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc