http://www.artsway.org.uk/images/sized/assets/uploads/events/photos/r_woods_-_man_sleeping_amongst_chairs-434x0.jpg |
Anii '80 - din Barbă Albastră de Kurt Vonnegut
α
Buletin de actualitate : Paul Slazinger s-a dus în Polonia, negăsind alt loc mai bun unde să se ducă. Conform ziarului New York Times de azi dimineață a fost trimis acolo pentru o săptămînă de organizația internațională a scriitorilor numită „PEN” împreună cu o delegație pentru a cerceta condiția tristă a colegilor oprimați, din țara aceea.
Poate că polonezii vor proceda la fel și vor cerceta la rîndul lor condiția lui tristă. Cine este mai mult de compătimit, un scriitor legat și cu căluș în gură, pus de conțopiști, sau unul trăind în deplină libertate, care nu mai are nimic de spus ?
ω
Kurt Vonnegut, Barbă albastră, Cartea românească, 1991, 22, pag.177.
Odată căpătată libertatea, librăriile de altădată, aproape goale, au primit ziduri întregi de cărți, aceste cărămizi ce se înalță fiind foarte deosebite unele de altele, unele foarte vechi, alte foarte noi.
Indiferent de așezarea acestor cărămizi, cele rezistente și bune alcătuiesc baza zidului, dar zidul se tot înalță. Munca aceasta de înălțare este un circ întreg, babel-ul se ridică în aplauze și lungii ovații. După un timp cărămizile cele noi și cele mai multe dealtfel, se vor prăbuși, ruina va ascunde bine în interiorul său adevăratele comori și asta va fi bine.
Titlul e grozav!
RăspundețiȘtergereFără a minimaliza meritul postării, cred că titlul spune perfect ceea ce era de spus.
:)
Reverenţă plină de respect şi admiraţie!
Este de ales, fiecăruia să-i placă sau să nu-i placă ceva, ție ți-a plăcut titlul! :)
RăspundețiȘtergereE greu de trăit cu călușul în gură, dar și mai greu dacă ai rămas mut.
RăspundețiȘtergereApropo de cărți. E o prejudecată că un scriitor trebuie să scrie cel puțin două duzini de cărți, ca să fie recunoscut. Mai mult de cinci cărți bune( incluzând două capodopere ) n-a izbutit să publice nimeni. Și mi se pare că am exagerat cu numărul.
Și la fel este o prejudecată ca un scriitor să trăiască din ceea ce scrie, la fel cum se întâmplă și în sport, dar și în artă, adevărații artiști și sportivi au dus-o greu, de aici lupta lor cu ei înșiși.
RăspundețiȘtergere