Motivele pentru care mitologia se desprinde de înțelegerea normal cotidiană ne ancorează și mai tare în realitatea urbană. Și odată ce ieșim din acest urban, simțim că ne rătăcim. O agorafobie pune stăpânire pe simțurile noastre; telefonul celular s-ar putea să nu aibă semnal, furtuna să se apropie și drumul până la mașină să fie lung. Bătăturile noi în bocancii noi ne alterează starea de bine pe care această ieșire în natură ar fi trebuit să ne-o dea. Toate acestea vin pentru că nu am văzut, nu am observat picioarele Zeiței.
Toate mitologiile lumii poartă un soi de înțelepciune, pe care Zeii prin faptele lor, prin acțiunile ce schimbau brusc soarta omului, nu făceau decât să redea cât mai exemplar natura. Mai târziu, creștinismul a împrumutat aceste daruri și le-a pus pe seama omului; totul i se cuvine omului din această natură. Atunci rând pe rând au dispărut nimfele pădurii și toate zeitățile au intrat în pământ, dar nu de tot. De aceea merită în plimbările ocazionale pe care le facem la team-building-uri ținute la pensiuni să căutăm picioarele zeiței, astfel găsitorul va fi răsplătit în aceeași manieră.
Goticul pădurilor de stejari tineri |
crezi ca lumina este "vibratia" care declanseaza "oscilatiile" omului? lumina ca vibratie cognitiva-fizico-fiziologica?
RăspundețiȘtergereda, caprioare - artemis - zeite - vegetal - lemn - apa -reflectare -sus-jos, dreapta-stinga etc, etc
crezi in calatoria pe jos pe cimpia intinsa, strabatuta de drumul batatorit de calatori si strajuit de chiparosi, de colina indepartata si de cerul albastru deschis pe fundalul caruia se deseneaza pinul mediteranean?
adica asa ca o demarcatie intre cer si vegetal, intre vegetal si pamint, etc, etc.
S-a observat o dezvoltare mai rapidă a cerebelului datorită luminii, copiii nou-născuți din zilele de astăzi stau mult mai mult în lumină decât în trecut, practic oamenii, în marea lor majoritate, stau în întuneric numai atunci când dorm!
RăspundețiȘtergereEheii, ce-mi amintești tu acolo: de drumul prăfuit, de poteca ce urcă sau coboară, de animația naturii, de efortul de-a înțelege asta, și astea-s numai o parte din etc. etc. etc! :)
am spus ca-i minunat tabloul, am spus mai devreme dar o mai spun inca o data: e absolut minunat. ai tintit perfect cu aparatul.
RăspundețiȘtergere"plimbarile ocazionale pe care le facem la team-building-uri tinute la pensiuni" - :)) punct ochit !
recunosc insa ca ma intreb de ce ai ochit in acea directie...
Aici la urmă-i ceva mai complicat, am scris despre ”ancorarea în urban”, duce și la team-building-uri: dar asta-i o poveste mai veche!
RăspundețiȘtergeremi-am dat seama ca-i din alt tablou ;)
RăspundețiȘtergerepicioarele astea ale zeitei....intriga sau doar eu cred asta?
intrigă ce strigă! :)
RăspundețiȘtergeremă rătăcesc peste tot :)
RăspundețiȘtergerehărțile cele mai bune le face Mondrian! :)
RăspundețiȘtergere:)) am prins directia :))
RăspundețiȘtergeremi-am amintit de un banc. pacat ca nu-l pot scrie. n-ar mai avea acelasi farmec. este cu o broscuta care are are gura mare (striga) si un urs.
in mintea celui care striga intotdeuana intriga va incolti :)
uite cine-i striga
RăspundețiȘtergerehttp://www.owlpages.com/image.php?image=species-Tyto-alba-2
și ai dreptate cu cel ce strigă!
:)
frumoase exemplare ( mai putin puii care sunt...destul caraghiosi)
RăspundețiȘtergerenu doar striga si intriga, pe mine ma si sperie....