miercuri, 27 martie 2013

Alaltăieri, azi, acum (varianta umană)


Alaltăieri paznicul sosi cu întârziere la cafea. Intra în schimb la ora 8 dimineața, dar de obicei ne întâlneam cu el la 7 și-un pic. Veni agitat și pricina ne-o împărtăși imediat. Se îndrăgostise.

Fiecare dintre noi se priviră câteva secunde, apoi icnirăm împreună, cei care pufniră chiar se înecaseră. Dar paznicul, care era mult mai bătrân ca noi, nu se supără, ba dimpotrivă, ne explică -cu prea multe amănunte, cât de frumoasă este tânăra din corpul de pază de la super-marketul din apropiere. Super-market abia deschis și care făcea o concurență bruscă magazinului de unde noi ne luam cornuri și lapte bătut.

Paznicul încercă să ne convingă și pe noi că tânăra l-a văzut și că intențiile lui sunt onorabile. Sigur că barba lui și hainele cam ponosite induc în eroare ceea ce are el cel mai presus, adică un suflet mare. El ar putea să-i ofere ce alții nu pot. Fiind așa de extaziat, nimeni dintre noi nu a încercat să-l corupă din visarea sa și să-l arunce puțin cu picioarele pe pământ.

Azi, după cele povestite -întâmplări ce ne mai tulbură monotonia activităților profesionale, paznicul veni frumos îmbrăcat, destul de bine tuns și chiar parfumat. Ne-a explicat repede că atunci când va ieși din schimb, se va duce la super-market pentru a o întâlni pe tânăra -într-un fel paznic ca și el. Nimeni n-a încercat să-i schimbe gândul și cred și acum că asta nu era treaba noastră.

Acum, când vrem să-l vedem pe paznic, mergem la spital. A fost găsit în parc bătut bine, se pare că va pierde un ochi. Inspectorul care a preluat cazul, după ce am dat declarații despre paznic, ne-a povestit că a fost bătut de niște persoane care l-au acuzat de hărțuire sexuală asupra unei tinere. Erau de fapt frații fetei de care ne povestise chiar paznicul.

7 comentarii:

  1. Interesanti nori. Intrezeresc in ei un nemesis si o themesis - nu stiu daca am scris corect. Ce lume....ginduri intens ferecate desferecate de zimbete infantile, muschi neconsumati in lucraturi herculiene....ce lume....citi hormoni neconsumsti....cita staza....de infectie va urma....

    RăspundețiȘtergere
  2. Când vine căldura, voi scrie despre Koe, sclavul etichetat pentru a fi eliberat dar care a ales solitudinea unei vieți pașnice în mai puțin de patru sute de metri pătrați.

    Themesis este incorect.

    Koe este castrat, dar nu este gras deloc, libertatea i-a adus un mare neajuns, mâncarea. Este bolnav, adevărat, dar se întremează zi de zi.
    Koe nu mai are hormoni neconsumați, simți oximoronul, nu?!

    RăspundețiȘtergere
  3. am verficat mai devreme - themis, pe numele...la oximoroni nu m-am priceput niciodata....dar tu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Este bine, nici eu nu am pescuit moruni!

    Koe este bine, doarme la ora asta, promit poze mâine.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu scriu mailuri despre ziua de azi catre eternal sunshine.

    tot sper sa-mi raspunda. poate ne impacam.

    stiu ca este ocupat....face sedinte foto pentru ....morunii fara oxi (-uri) din delta

    RăspundețiȘtergere
  6. scrie, scrie, nu te opri,
    face bine la ten.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nasol. Azi m-am suparat din nou. Stii ce mi se pare mie atractiv la eternal sunshine? Faptul ca si el vede atitea nuante in interpretarea lumii. Totusi, spre deosebire de mine, el are skillsuri perfectionate pentru "separarea" binelui de rau, adevarului de neadevar, avantajului minim de dezavantajul minim, etc nu stiu daca stii despre un individ care a fost ranit la cap in timpul razboiului iar apoi auzea toate posturile de radio simultan. Ca atare a innebunit si s-a sinucis dupa citeva luni. Deci, as vrea sa posed o metoda infailibila prin care sa pot extrage maximum de informatie dintr-un fenomen, proces, idee fara a suferi atita ca nu stiu daca intelegerea mea este corecta sau nu. Da, viata se complica....este asa de greu sa intelegi cind un om ti-este prieten desi nu-ti arat acest lucru direct ba inca foloseste metode sa te orienteze catre o concluzie contrara....as vrea sa ma detasez de sensibil. Din aceasta cauza mi se pare ca lumea numerelor este ok. Dar, este si asa de rece....ca marmura unui templu antic perfect....

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc