“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
joi, 21 iulie 2011
Zânele Winx
Copilul desenează zânele lui;Tehna, Musa, Stella. Trăieşte alături de zânele care-i oglindesc vârsta, idealul şi visul. Starea poveştii s-a schimbat, pe Ileana Cosânseana, mai mult matură decât adolescentă, nu o poate asocia decât mamei. Povestea devine vizuală, între antic şi contemporan apare un arc ce face ca poliformismul să renască, unicitatea să dispară; nu o zână, ci o mie, astfel încât, oriunde se întoarce, copilul să vadă, în sfera universală a naturii, zânele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
N-am văzut seria. :)
RăspundețiȘtergereDe obicei căutarea multiplicităţii indică o anumită superficialitate. Iar omul de azi este tot mai mult preocupat de toate.
Am parcurs "multiplu" ca un cuvânt ce reînvie, personal m-am plictisit de "unicul", nu văd nimic rău în a fi universal, sigur, dezavantajele sunt multe, dar prea puţini pomenesc de avantaje, ca şi când acestea sunt secrete, căci ascund un secret.
RăspundețiȘtergeresuperb, superb!!!
RăspundețiȘtergerehttp://karina-lumeanoastra.blogspot.com/2011/08/zanele-winx-scorchfield.html