marți, 6 decembrie 2011

Alfred Eisenstaedt

May be, Goebbels was frightened by Eisenstaedt’s photo-camera – in the same way like today’s American police (of the palace of financial power) is hatefully suspicious of photo- and video-cameras in the hands of protesters against Wall Street’s abuses of American public?
     Astăzi s-a născut printre alții și marele fotograf Alfred Eisenstaedt, s-a născut în 1898 și a murit în 24 august 1995, foarte aproape de anul 2011. A trăit în secolul cel mai dinamic, cel mai dramatic al omenirii și sigur ar fi înțeles încă o dată, ce se petrece în lumea asta acum.



     Marele fotograf s-a născut în Germania, o țară care a dat lumii de toate, și muzică, și filosofie și războaie; nu știu cum ar înclina balanța, cred că nimeni nu știe, în schimb artistul Alfred Eisenstaedt știa să redea ironic nu numai lumea, dar și omul ca reprezentant de seamă al acestei lumi, un om - o lume.



iulie
În acest an, o țară care suferă de obezitate economică -pentru că asta ar fi comparația cea mai potrivită, se pregătea asiduu de marea sărbătoare ce va urma; trebuia să-și aranjeze foarte bine ținuta și o face în lunile toride de vară când cei mai mulți se dezbracă. Nimic nu trebuie pierdut din vedere, astfel încât în toamna ce va veni, nimeni să nu o acuze de neglijență proprie. Visul de preamărire, visul.

august
Dar tangajul cere efort și echilibru, lipsa tuturor maschează bine angajamentul, ușa închisă și mare atenție - ce dracu, dar a mai trecut o dată prin asta cu mare succes. Atunci lucra la uniforme, și-au arătat bine în septembrie, planul a dat greș mai târziu -ce dacă, vine altul. Acum, o rochiță care să farmece și care să arate formele obeze dorite atât de mult vecini.

septembrie
Și peste toate, multă nepăsare, așa ca dorința să fie mai mare.
Ar fi normal ca într-o casă toți să trăiască în mod egal, egal în munca lor, dar uneori se întâmplă că cineva ocupă locul, spațiu dorit, numit acum economic. Propaganda, că doar sunt experți, trebuie să cânte acum cu totul și cu totul altceva. Nordul preia conducerea, este secolul lor, după o dominație, cam lungă din partea celor din sud. Așa că această curtare dă roade și vecinul apropiat jinduiește, neștiind ce se citește și mai mult, imaginarul îl interpretează greșit.


Calendarul aparține marelui maestru Alfred Eisenstaedt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc