luni, 12 decembrie 2011

Căutări


Căutarea a început în fața unui orizont luminos, pe care din când în când faruri îl întretăiau, ca peste ciobitura ivită alte lumini paralele cu orizontul să o treacă în spate, în așteptare.


Într-un balans dat de-o lumină crepusculară, a început jocul, căutarea. Oamenii copii au prezis în jocul lor copilăresc, ce mai târziu îl vor juca în vara vieții lor, că sensul căutării va fi același, fuga de singurătate. În absența singurătății, omul vizualizează cel mai bine viața, un torent de lumină nu-l lasă să cadă în întuneric, umanitatea care apare, un orizont ce sprijină chiar și biserica. De fapt nu este o condiție a jocului, jocul acesta numit căutarea se poate juca și singur, atunci te cauți pe tine însuți, de fapt această fază a jocului este cea mai grea. Este grea pentru că scria și pe frontonul templului, „cunoaște-te pe tine însuți” și tocmai acolo oamenii copii s-au mai jucat odată „de-a v-ați ascunselea” în privirea ageră a Zeului, dar au uitat repede pentru că a trecut mult timp de atunci. În lipsa acestei amintiri unii caută tot timpul, iar cei care își mai amintesc, câștigă timp, timp pentru a trăi.

10 comentarii:

  1. "memoria" colectiva ne spune ca omul primordial s-a nascut...adult. din aceasta cauza cred ca a pierdut lamentabil "jocul" ...cu marul. in consecinta....oamenii mari nu trebuie sa joace jocuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. inconștientul colectiv ne arată că joaca se duce mai departe, în schimb regulile se schimbă prea des și haotic.

    RăspundețiȘtergere
  3. pai, care reguli daca este vorba de inconstient? comportament stocastic sau determinist?

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.carl-jung.info/inconstient_colectiv.html

    RăspundețiȘtergere
  5. pai, m-asteptam sa citezi mai multi "analisti" ai inconstientului colectiv. Dar, nu prea mai sunt, nu-i asa? pai, atunci?

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim
    De ce tot timpul mai vrei ceva?
    Oricum și așa unul este mult!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc