“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
luni, 12 decembrie 2011
Căutări
Căutarea a început în fața unui orizont luminos, pe care din când în când faruri îl întretăiau, ca peste ciobitura ivită alte lumini paralele cu orizontul să o treacă în spate, în așteptare.
Într-un balans dat de-o lumină crepusculară, a început jocul, căutarea. Oamenii copii au prezis în jocul lor copilăresc, ce mai târziu îl vor juca în vara vieții lor, că sensul căutării va fi același, fuga de singurătate. În absența singurătății, omul vizualizează cel mai bine viața, un torent de lumină nu-l lasă să cadă în întuneric, umanitatea care apare, un orizont ce sprijină chiar și biserica. De fapt nu este o condiție a jocului, jocul acesta numit căutarea se poate juca și singur, atunci te cauți pe tine însuți, de fapt această fază a jocului este cea mai grea. Este grea pentru că scria și pe frontonul templului, „cunoaște-te pe tine însuți” și tocmai acolo oamenii copii s-au mai jucat odată „de-a v-ați ascunselea” în privirea ageră a Zeului, dar au uitat repede pentru că a trecut mult timp de atunci. În lipsa acestei amintiri unii caută tot timpul, iar cei care își mai amintesc, câștigă timp, timp pentru a trăi.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
"memoria" colectiva ne spune ca omul primordial s-a nascut...adult. din aceasta cauza cred ca a pierdut lamentabil "jocul" ...cu marul. in consecinta....oamenii mari nu trebuie sa joace jocuri.
RăspundețiȘtergereinconștientul colectiv ne arată că joaca se duce mai departe, în schimb regulile se schimbă prea des și haotic.
RăspundețiȘtergerepai, care reguli daca este vorba de inconstient? comportament stocastic sau determinist?
RăspundețiȘtergerehttp://www.carl-jung.info/inconstient_colectiv.html
RăspundețiȘtergerelong live guagăl! :)))
RăspundețiȘtergerea fost greu?! :)
RăspundețiȘtergerece sa fie greu?
RăspundețiȘtergerepai, m-asteptam sa citezi mai multi "analisti" ai inconstientului colectiv. Dar, nu prea mai sunt, nu-i asa? pai, atunci?
RăspundețiȘtergerekatakuna
RăspundețiȘtergerecu „guagăl”!
Anonim
RăspundețiȘtergereDe ce tot timpul mai vrei ceva?
Oricum și așa unul este mult!