joi, 6 octombrie 2011

Putea lua Steve Jobs premiul Nobel?

Steve Jobs a murit!
Unul din marii creatori ai lumii a murit.




Steve Jobs nu ar fi luat premiul Nobel oricum, acesta se dă numai unui grup exclusivist format numai din oameni de ştiinţă sadea, sau ca o excepţie, din scriitori şi mai departe ca o ultimă excepţie, se dă unor oameni ce au contribuit la pacea lumii, ultimul fiind de-o invenţie mai recentă şi neaparţinând Suediei, ţara de origine a marelui Alfred Nobel.


În felul în care Steve Jobs a arătat lumii visele sale, unii îl asemănă cu Thomas Alva Edison, şi nu greşesc mult.


Unul din producătorii şi directorii de film american, Spike Lee, a spus auzind vestea morţii că: 
"I only met Steve Jobs once, briefly at The Apple Store on 5th Avenue in NY. People VISIONARIES are always called CRAZY in the beginning... A VISIONARY sees things that everybody else says is IMPOSSIBLE, sees a World that People can't invision-MAC,IPOD,IPAD,IPHONE,ITUNES...And PIXAR. I have nothing but Love for Mr. Jobs and Apple,they have always given me and my Films L-O-V-E. Peace and Blessings to his Family.


http://edition.cnn.com/2011/10/05/showbiz/jobs-reax/


People VISIONARIES are always called CRAZY in the beginning... A VISIONARY sees things that everybody else says is IMPOSSIBLE


şi am reluat fraza de mai sus pentru a desemna privirea pe care o are umanitatea faţă de geniile sale, o nebunie ce nu trebuie tratată.


În 1984 intra mai mult sau mai puţin legal în ţara noastră, un calculator portabil (nu era PC) şi era numit Spectrum, cu microprocesor Z80, în acelaşi an se lansa Apple Macintosh, nimeni nu bănuia că în numai 26 de ani vom ajunge aici, ori această lume virtuală, a internetului, a telefoniei mobile, a calculatoarelor personale este aici şi datorită lui Steve Jobs, una din minţile universale ale acestui secol.
Îmi amintesc uimirea celor din jurul meu privind la televizor ceea ce putea face acel mic computer. Spectrum era produs de firma Zilog, şi se conecta la TV pentru a lucra cu el, era mai mic decât o tastatură din zilele de azi. Firme de început, ca Zilog, s-au pierdut, cele ca Apple au rămas; în asta constă de fapt un mare conducător şi manager industrial, să vadă calea.


Sigur va exista în curând un premiu Steve Jobs, acesta se va da minţilor universale care au parte de-o creaţie profundă atât pe orizontală, cât şi pe verticală, ştiinţele exacte fiind doar suplimente alimentare acestor noi tipuri de abordări.

5 comentarii:

  1. Cu ce ne-a îmbunătăţit viaţa Apple sau iphone-ul?

    Dacă nu era el, era altcineva. În orice caz, internetul şi calculatoarele personale ar fi fost la fel cu sau fără el. Iar dacă internetul este un fenomen global şi înseamnă comunicare mai facilă, Apple sau ipad-ul în particular nu înseamnă nimic.

    Nu îl creditez pe Steve Jobs cu altceva decât cu viziune de marketing. Nu este foarte diferit de anticipările unui mare designer în ce priveşte moda vestimentară.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă gândesc cum ne-a îmbunăţit Picasso viaţa, sau treptele de cultură cicladică, felul de-a privi opac nu supără pe nimeni; dar trebuie să recunoaştem că nu le putem şti pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Păi poate că există aici o viziune mai profundă care mie îmi scapă şi care îl pune pe Steve Jobs pe aceeaşi treaptă cu marii artişti ai omenirii. Dar nu cred că peste 100 de ani cineva îşi va mai aduce aminte de numele lui. Şi, în cazul acesta, nu cred că omenirea este nedreaptă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine sunt marii artişti ai omenirii, sau mai degrabă ar trebui scris cine a ajuns la modă acum ca mare artist al omenirii? :)

    Până la Dan Brown, Da Vinci cădea în uitare, a venit un best-sellers care nu are legătură cu realitatea şi dintr-o dată lumea a picat pe spate.

    Aş scrie şi despre Van Gogh, despre resurecţia lui, dar alţii au făcut-o mai bine decât mine. Van Gogh a vândut un singur tablou în timpul vieţii.

    Peste 100 de ani s-ar putea ca istoria lumii să nu cuprindă nimic despre o ţară de mărimea României.

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi eu tocmai asta spuneam. Că, în opinia mea, soclul care i se ridică lui SJ nu are un suport real. Înţeleg că tu ai o altă opinie şi ţi-o respect.

    Nu cred că România va înceta să existe peste 100 de ani sau că tările vor fi cumva dizolvate. But time will tell...

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc