duminică, 7 aprilie 2013

Din toate părțile

Trebuie să mărturisesc că privind atât de mult albul scuturat de vânt, originea lui, mi-am cioplit în minte cheia cu care voi deschide încuietoarea. Însă de fiecare dată, trebuia să o modific -cheia, pentru că nu se potrivea. Nu se potrivea, nu din pricina neștiinței mele, ci din cauza lipsei de exactitate, iar atunci când am reușit să-i netezesc geometria pentru ca verturile -acei paznici obraznici ai lacătelor, să nu simtă prezența cheii, încuietoarea a fost schimbată.


Koe se simte bine, are zece zile de absență de la orele libertății. Mănâncă bine, latră -tot la semenii lui vagabonzi, se pare că a pus stăpânire pe noul teritoriu. Este atent la ce se-ntâmplă în jurul său, miroase petalele albe pe care caisul le pierde zilnic ca o remușcare. Se întremează și în mintea lui are loc o transformare. Dar vremea lui se apropie. Când căldura va cuceri ținutul îi va fi dor de cerul liber, de soarele gol, de luna despicată.

Koe este deștept, nici un gard nu-l va ține, lui nu-i trebuie cheie. Toate îi vin din toate părțile.

7 comentarii:

  1. Si anul acesta primavara a fost intr-o joi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gindesc sa scriu despre viata oamenilor obisnuiti prin analogie cu numerele zecimale periodice. Ceva de genul 1966, (1410) sau 2007,(1410)! De ce citesti atita din Cioran? Iti dai doctoratul?

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Schimbare însemnând altă însemnătate? asta atrage după sine adecvări şi noi ipostaze funcţionale ale cheii?

    RăspundețiȘtergere
  5. Algoritmul cu care încercăm să decodăm cifrul ne este lacăt. Koe este liber dar nu este conștient de libertatea lui.

    Și da, va pleca cândva - dar nu va uita. :)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc