joi, 11 aprilie 2013

Execuția

Umăr la umăr și totuși una în față, alta-n spate

Un efort, dublu. O vedere, dublă.
În felul în care putem privi sportul, în felul în care putem să-l înțelegem, totul pare o execuție.
Detaliile sunt elaborate, mișcările văd în locul celor ce le propagă, avem de-a face cu o premoniție a dinamicii. În timpul scurt în care mișcarea se etalează, ea a fost elaborată cu minuțiozitate înainte și, înainte de toate calculele, mișcarea vine cu inerția ei, cu mișcarea de dinaintea ei.
Dacă în tot acest cumul rapid schimbător, mișcarea curentă va avea naturalețea celei precedente, atunci efortul dă maximul cinetic; mișcarea viitoare va avea naturalețea celei prezente.
Pentru naturalețe, trebuie să ne întoarcem la ființă. Ființa în actul ei major este naturală, face parte din mișcarea universală, este o traiectorie pe care trebuie doar să te înscrii, în rest este doar o chestiune de performanță. Performanță în toate; o execuție sigură.

4 comentarii:

  1. Umăr la umăr și totuși una în față, alta-n spate

    Dacă în locul celor două vâsle ar fi fost două picioare încolăcite, și-n locul apei râului am avea broboade de sudoare, n-ar mai fi două individualități separate.

    Sportul este un efort solitar. Chiar și când reușești să te sincronizeci cu curentul și înoți în aval, și deci efortul aproape că dispare, tot singur ești.

    Prin asta, el este și un act în esență masculin.

    RăspundețiȘtergere
  2. Misoginule, încep cu dublu și dublă, 6-6 și 3-3, știi table?
    :)

    Sportul este de fapt viața!
    http://www.imdb.com/title/tt0057578/
    Furioșii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci undeva trebuie să facem o precizare. Bărbatul este cel care, mai mult decât femeia, este capabil să urce împotriva curentului; deci el depune cel mai mare efort. Femeia este cea care, mai mult decât bărbatul, este capabilă să se lase intuitiv purtată de valuri. Mergând așa, unul în sus și alta la vale, ei se vor întâlni pe parcurs; acolo este punctul lor de oprire.

    Dar văzută din afară, această epopee a lor ne apare ca un traseu asemănător cu cel descris de tine. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. fast baby, fast :)
    viața trece, noi împotriva curentului, împotriva tuturor... stai să mă îndrept!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc