marți, 31 iulie 2012

Zborul ca dorință sau ca vis?


Oamenii visează că zboară, mai ales copiii, pediatrii susțin în aceasta lipsa unei vitamine, am auzit chiar că lipsa fierului din sânge dă astfel de manifestări onirice; zborul, anemia, ușureala fizică.

Dacă visul dă amploare dorinței, atunci toți cei care au dorit să zboare, aveau de fapt o problemă organică, sau a ceea ce ține de-o funcție a organicului, astfel că cei ce doresc să picteze au altceva și cei ce scriu versuri posedă o deviație, și tot așa. Din marele mundus o parte din oameni sunt bolnavi, sigur este așa, nu s-a aplecat nimeni să constate neapărat asta cu strășnicie -vă dați seama ce bolnav ar fi! Să constați că cei ce creează sunt de fapt duși puțin -sau mai mult, cu pluta.

Ar fi ca spitalele să fie la fel de dese ca școlile, muzeele, case de cultură, cinematografe, săli de expoziții, librării, biblioteci etc.: toate la un loc. Astfel că același mundus a făcut mai bine ca acestea de mai sus să ascundă creațiile celor ce trebuiau vindecați, este mai ieftin, mai vin și ceva bani, se numește cultură, la fel ca cel din agricultură.

3 comentarii:

  1. Uneori dorinta de a zbura se împletește cu visul :) ...
    Zborul îți oferă multă libertate , dacă știi cum și când să deschizi aripile ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate că este așa.
    Tot boală se numește! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. mare noroc ca sunt destul de multi bolnavi :)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc