luni, 30 aprilie 2012

Orizont auriu


Firele de praf, suspensia și lumina, împreună cu un apus de soare de acum câteva ore îți încearcă echilibrul, orientarea. Totul este perfect, se poate și muri din asta, dar trebuie să mai privești, prea repede totul, prea repede asfințitul -pentru a muri din asta.


Păpădiile sclipesc în contralumină asemeni unor senzori. În depărtare, o pădurice încearcă să ascundă ceva, mai departe o antenă, iar și mai departe, orașul. Orașul nu se vede, dar se simte, firele duc acolo, drumurile se petrec acolo, natura moare acolo.


Un tractor a trecut, și praful ridicat de arătura roților sale a prins auriul, soarele l-a despicat, aerul l-a ridicat, așa a apărut acest orizont auriu fermecat.

8 comentarii:

  1. prea tinar pentru a gindi asa de trist la....asfintul soarelui.

    divinul apollo ne preda teferi lui nyx cea linistita....

    RăspundețiȘtergere
  2. așa este:
    http://www.youtube.com/watch?v=u5WUUZbT2Sk

    RăspundețiȘtergere
  3. ce efecte (filtre) ai folosit?

    RăspundețiȘtergere
  4. fără filtre, doar am îmbunătățit claritatea un pic și contrastul...

    RăspundețiȘtergere
  5. da, poate fi interesanta abordarea asta numerica a pacatului. stii, chestia asta cu cele sapte virtuti si cele sapte pacate apare in arta renasterii dupa promovarea astrologiei de catre scoala italiana (ficino, etc, etc). mai tirziu, goethe face din om singurul responsabil de alegerile sale. nu mai vorbim de astre dar vorbim de un creator care inca ne ademeneste cu diverse ....dorinte.
    viata este frumoasa dar nu este simpla. aprecierea ei sta in capacitatea creierului de descifrare si intelegere. si bineinteles de aici o lista intreaga de factori mediatori intre lume si creierul uman.

    ehe-hei ce sanse irosite, ce iluzii demascate, ce combinatii factoriale s-au luptat cu tendinta de sinteza, generalizare, matematizare a creierului uman!

    sper ca n-am fost prea pretioasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ana
    încercăm și noi cu văzutul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim
    deci ai pus ochii și-a văzut filmul -nu contează când...

    n-ai fost pretențioasă!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc