“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
luni, 9 aprilie 2012
Serpentina
Cele ce se văd sunt recunoscute ca fiind părți ale mișcării, sensul acestei serpentine dispare într-un zbor, într-o plenitudine atât de clară încât participarea noastră nu apare. Nici măcar nu ne dăm seama cărui rost aparține această rotire, cărei rostire; cea sacră, cea artistică, cea imaginară, știm doar că a existat și va exista în continuare, o continuare a ceea ce este libido sentiendi, libido sciendi și libido dominandi -pomenite de Caillois.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mișcarea coregrafiată de moebius sparge granițele dintre spațiile sacre și profane :)
RăspundețiȘtergereși când mă gândesc că aceste lucruri erau știute nu de acum 125 de ani, ci poate de acum 1250 de ani și de ce nu, de acum 12500 de ani, ca în final noi să ne minunăm de parcă le-am vedea prima dată! :)
RăspundețiȘtergerepentru că le vedem prima dată. înainte doar ne uitam.
RăspundețiȘtergerepoate să facă asta parte dintr-o maturizare, dar nu a omului, ci a culturii însăși?
RăspundețiȘtergere