luni, 6 decembrie 2010

Fotografia unui personaj fictiv


"Un personaj fictiv nu poate fi fotografiat, poate doar parţial!"
Marele Scriitor

     Din toată opera Marelui Scriitor, această frază a suscitat cel mai mare interes. Întrebarea, nu singura, căuta doar răspunsul în realitatea noastră. Miile de fotografii pe care Marele Scriitor le-a făcut după ce se lăsase de scris şi scrisese oricum destul, erau dovada vie că el însuşi căutase ceva. Trupuri umane fără cap, portrete fără ochi, fără gură şi inclusiv poze ale organelor sexuale, ale falangelor, ale firelor de păr şi lista poate continua, au alcătuit o moştenire generoasă de imagini ale Marelui Scriitor, - drept că toate acestea s-au descoperit după trecerea în nefiinţă a acestuia.

    Odată inaugurată era inteligenţei artificiale, cineva a avut ideea ca să introducă toate aceste imagini disparate ale unor trupuri, ale unor membre, scapule şi metacarpiene în complexul matematic al celui mare computer, în cel ce se ocupa cu meteorologia globală.

 Este adevărat că a nins o vreme în Sahara şi la poli gheaţa a dezvelit palate nebănuite ale unor civilizaţii paleoumane, dar ideea a meritat căci în imaginea de mai sus, un render de ani în viaţa Marelui Computer, a fost dezvăluită chiar, parţial, emblematic, o vedere spre ceea ce privea chiar Marele Scriitor.

Photo:
The Nocturnal Rapture of Luciphagous Loving
http://www.bernadinism.com/BandW-pages/magritte-couple.html

4 comentarii:

mesajele anonime nu se citesc