joi, 29 iulie 2010

Scrisori între activişti


Londra 28 iulie 2010

Miguel,

Sunt fericit, azi este ziua cea mare, voi aţi reuşit, vestea ne-a luat în surprindere şi pe noi. Este adevărat că acum, odată cu Campionatele Europene de Atletism, presiunea a fost şi mai mare. Nu poţi ignora lucrul acesta, aşa cum şi cele 140.000 de semnături din toată Europa şi-au făcut datoria; Barcelona este în fierbere şi asta trebuie evidenţiat. Gata cu coridele, gata cu aceste sacrificii bestiale, ştiu că şi data trecută ai pomenit de Picasso, de Pamplona, şi că şi alţii, lasă, uită, trăim prezentul cultural uman. Trebuie să protejăm viul şi asta cu orice sacrificii.
Miguel, nu fi supărat, teoria ta nu va ţine, vom găsi un înlocuitor la aceste violenţe. Mass-media găseşte rezolvare, vor mai multe filme porno, mai multe filme cu pac-pac, omul trebuie să vadă violenţa virtual, nu în arenă. Te rog data viitoare să nu-mi mai pomeneşti de balene, delfini, urşi polari, nu ţine, ştii bine că totul trebuie luat treptat. Aveţi şi voi timp până în 2012 să vă eradicaţi violenţa organizată pe stadioane. Oricum emigranţii voştrii nu suferă din cauza lipsei coridelor, nu se vor răscula, nu vor cere nimic în plus, problema tot timpul a fost la voi, la catalani. Sunteţi prea mândrii cu Gaudi şi cu biserica aia neterminată, ce? noi nu avem plaje; voi tot cu Cadaque şi cu cine s-o fi plimbat pe acolo.
În altă privinţă, nu pot să fiu de acord cu motivele în care eu aş semna pe site-ul acela cu grecii, nu-i treaba mea. Lordul Elgin a fost un lord şi cei cu asta că a luat ceva, şi Lord Carnarvon a luat ceva mai târziu, toţi l-a vremea aceea luau; da, lordul Byron nu a luat nimic, a rămas de tot acolo.
Statuile şi metopele au fost protejate la noi la British Museum, Atena este poluată şi ai văzut cum suferă celelalte care au rămas. Acum tu din Barcelona ce ştii despre Acropole, asta-i treaba lorzilor...
Nu mai insist, vreau în final ca toată Spania să abdice în problema coridelor, aşa trebuie!

Cu respect, Carmichael


________________________________________________
Photo: Taurul de argint, explicaţia de pe
http://www.sikyon.com/delphi/Art/delphi_eg08.html
The remains of a lifesize Silver Bull, made out of silver sheets and gold,
dedicated at Delphi in the middle of 6th century BC. Delphi Museum

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc