http://www.tenis.info.ro/galerie-foto/sexy-foto-poze-ana-ivanovic.html |
„Este de remarcat că toată istoria acestui sport a fost marcată de culoarea albă.”
1951 - Leonard van Picton, jucător de tenis amator
extras
Tenisul fiind un sport de vară, a ales culoarea albă ca o umbrelă împotriva razelor de soare, nimeni nu s-a împotrivit deloc la început. Ulterior, spre sfârșitul mileniului II, au apărut ceva caroiaje gri (și albăstrui) la Ivan Lendl și dungi la Chris Evert Lloyd, ba chiar și bluza a devenit de altă culoare, toate acestea aproape în același timp cu schimbarea culorii mingii, din alb în galben-verzui.
Se poate spune că la trecerea în noul mileniu, echipamentul de tenis a evoluat atât de mult, încât numai cu opoziția unor membri marcanți s-a interzis costumul de scafandru, de cosmonaut sau pantalonii lungi, căci short-urile băteau deja genunchii.
Un mare revoluționar al tenisului a fost și Ion Tiriac, care după ce a introdus sonorizarea, a permis majoretelor să danseze în căutarea mingilor date de jucători. Marele om de afaceri a schimbat și culoarea zgurei, după ce în prealabil a fost oprit să vopsească iarba. Silicații de aluminiu, maroni, brun-roșcați din cauza arderii, acum au fost colorați în albastru. Turneul de la Madrid a intrat în marele șlem cu tot protestul jucătorilor. Trebuie menționat că sumele de bani care au intrat în contul Federației au fost covârșitoare, mai ales că lumea traversa o criză financiară globală în acele timpuri.
Un nepot al acestui maestru al inventicii sportului alb, pe nume Ion Ion Ion Tiriac, a schimbat culoarea mingilor din nou în alb, dar terenul a devenit negru, iar fileul era verde-fosforescent, la fel ca liniile. Fetele de mingi, aproape goale, vopsite în negru (numai dacă era necesar), alergau fantomatic...
Istoria acestui sport este ca istoria unei țări ce a devenit imperiu, apoi a decăzut, pe urmă iar s-a ridicat.
Astăzi, datorită acestui înaintaș, nume ce poartă cea mai mare competiție din acest sport, tenisul se joacă în întuneric absolut, mingea fiind electroluminescentă, totul în lipsa gravitației, într-un bazin elipsoidal de kevlar semitransparent în care jucătorii trebuie să facă Ion (punct), adică să înghită mingea.
Despre evoluția punctajelor, a regulilor de joc, în episodul următor.
Loveşti tare, nu te încurci!
RăspundețiȘtergere:)
smash! :)
RăspundețiȘtergereAham!
RăspundețiȘtergere:)