“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
miercuri, 31 iulie 2013
Dicționarul detaliilor
Autorii acestui dicționar n-au dorit să explice nimic, cât să arate, nici măcar să elaboreze cât să se minuneze.
La pagina 14.168, la cuvântul vultur, sunt două fotografii. Ele nu fac altceva decât să evidențieze vederea panoramică a zburătoarei răpitoare în vederea găsirii prăzii și mai apoi, următoarea, în vederea a ceea ce se numește vânat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Zburătoarea cu văzul planând; vânatul e mişcarea ce îi traversează spaţiul.
RăspundețiȘtergereOchiul zburătoarei are panorama pe la 150 de grade, când are în vedere teleobiectivul -care poate atinge 100X, norii devine fragezi.
RăspundețiȘtergereda, intimplare sau nu, azi am admirat norii. totodata am vazut un stol de pasari care se ridicau in mai putin de o secunda in inalturi, sincron. apoi pluteau. nu stiu ce pasari erau. asa un spectacol am vazut cu un stol de pelicani in delta, in urma cu mai multi ani. vezi sa nu te uiti prea mult prin "ochiul vulturului" si sa trebuiasca sa-ti cumparam costum ignifugat. oare cum face galileo galilei la vocativ? scrie in dictionarul din care ne spui atitea?
RăspundețiȘtergereGalileo Galilei la vocativ este Johannes Kepler!
RăspundețiȘtergerese poate explica... :)
:) good point
RăspundețiȘtergereDoamnă M
RăspundețiȘtergereWelcome ! :)