“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
luni, 29 iulie 2013
Primit pe e-mail - The Cave
Se petrece repede, când vrei să spui multora, că ai deschis citind o carte o fereastră, uimirea.
Se trece peste uimire. În fața multora, exaltarea că l-ai descoperit pe Artaud, te lasă mut.
De aceea unii s-au zbătut degeaba în lanțurile pe care viața le-a descoperit în mâinile lor; de aceea biserica spune că moartea poarte fi o eliberare, aici, pentru cei mulți, are dreptate.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Umbrele nu sunt realitatea, realitatea e îndărătul umbrei.
RăspundețiȘtergereEidos; adevărata esenţă a lucrurilor.
cele mai interesante picturi religioase sunt din perioada renascentista. dupa aceea citiva pictori au mai fost preocupati de subiect. sa fii asa de material in sensul de carne perisabila, plina de nelinisti si neputinte fizice si in acelasi timp sa fii asa de "patrunzator" printre forme, impresii, ginduri! poate ca pictorii renascentisti "isi iertau" astfel pacatele lumesti, ascensionind la cer si coborind la pamint zi de zi.
RăspundețiȘtergerebarocul il aduce pe Dumnezeu pe pamint. omul a declarat ca "metafizic" nu poate ajunge in cer si asa a inceput ...stiinta.
in 300-400 de ani de pictura renascentista nu mai era "nimic de spus" despre madone, ingeri si imparatia cerului fara experienta adevarata. crezi, ca in sec XXI, dupa cucerirea cerului, va mai ramine ceva de pictat?
Eidos
RăspundețiȘtergeresă consemnăm așadar, încă odată, lipsa noastră de modestie :)
boarea muntilor
RăspundețiȘtergereprecum scrii despre „cucerirea cerului”, astăzi publicăm detaliul despre ochiul vulturului.