“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
joi, 29 martie 2012
Disperări; setea și foamea
Întotdeauna la destinație, atunci când drumul lung s-a terminat, când oboseala a devenit cronică, se merită a se servi o masă deosebită. Oricâtă apă sau suc s-a băut pe drum, setea a revenit la masă și a făcut pe unul dintre copii să verse paharul cu apă. Efortul de-a schimba fața de masă era prea mare, așa că lumea s-a așezat să mănânce ceea ce fiecare a ales cu bună_știință și s-a mâncat în disperare.
Spre seară, vântul a încetat, soseau alți călători, soseau feriboturile din insulele Cicladice. Portul Rafina se umplea brusc cu agitația noilor veniți, autocarele întorceau în parcarea portului, motoarele țineau isonul celor de pe vapoare, după o jumătate de oră a revenit liniștea. La plecare, la ieșire, sub meniul oficial, m-am întâlnit cu țara mea.
Disperările, precum setea și foamea au încetat, începeau altele.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
da, tinjesc dupa niste fructe de mare delicios preparate in grecia.
RăspundețiȘtergereFără a fi disperat, ar trebui să scot la concurs un loc, sau două locuri, de mers în Grecia. Majoritatea celor ce-și petrec vacanțele pe acest tărâm, habar n-au ce s-a petrecut la câțiva kilometri de ei acum mii de ani, și este păcat.
RăspundețiȘtergere"Disperarea când îmi vine..."
RăspundețiȘtergere:))
Nu-mi mai vine. Mi-a trecut!
>:D<
Cu bine!
Hmm ar trebui :P
RăspundețiȘtergerezicerea ta de mai sus este.... ambigua.
RăspundețiȘtergereIris
RăspundețiȘtergeretoate trec, și viața trece! :)
Crisa
RăspundețiȘtergereHmm, oare s-ar căuta așa ceva? :)
Anonim
RăspundețiȘtergereAdică, de ce ambiguă? că o deznod repede și dacă nu pot, chiar o tai!
Eu aș căuta;) ...
RăspundețiȘtergerepai, nu se intelege daca faci un concurs si oferi 2 locuri (bilete) in grecia pentru cistigatori sau faci un concurs centrat pe 2 locuri din grecia pentru....testarea cunostintelor
RăspundețiȘtergereti-ai deschis o pensiune in corint unde servesti fructe de mare?
s-ar putea să ofer 2 locuri și nu la Corint, ci mai aproape la Athina (Atena), contează până la urmă regulamentul, pe care nu îl am încă!
RăspundețiȘtergereFoarte ingenios. Am oroare de examene si concursuri, asa ca nu voi participa. Selectia mi se pare mai buna. De ex le-ai putea solicita gasirea unei "relicve" printr-un labirint de locuri si momente semnificative pentru grecia antica. le dai niste clue-uri si le soliciti sa faca documentare, mers la picior, sa refaca un drum, etc
RăspundețiȘtergereTu stii cum araza frunza de acant? dar ce le-a spus Sf Paul corintienilor?
Ideea pe care o am este veche, dar greu de realizat, încă mai trebuie gândită bine, dar primesc sfaturi.
RăspundețiȘtergereAm scris de frunza de acant. Cât despre Sf. Pavel avem o poveste veche, poate am să o public pe blog, în orice caz pe colina Areopagus (Areios Pagos) din Athina unde a fost judecat Sokrates, Sf. Pavel la pe creștinat pe Dionisie (ce a devenit patronul Athinei creștine). La Corint povestea este chiar mai frumoasă!