http://www.cleyenne.com/2010/07/some-shots-of-my-favourite-movies.html |
Marele Călător muri. Înainte cu un ceas mai putea vorbi, apoi veni întunericul, orbise. Cei din jurul său tăceau de multă vreme, aici călătoria se încheia.
„Ceea ce mi s-a împlinit n-am luat cu mine, ceea ce n-are să se împlinească rămâne cu mine”, mai spuse Marele Călător din întunericul său.
Logic vorbind Marele Calator nu poate vorbi (nu-ti explic aici si acum de ce!) Maxima generalizare - premiza majora invalida
RăspundețiȘtergerescuze - am vrut sa scriu: nu poate muri, in loc de nu poate vorbi. moartea = repaus, miscarea = chiar, miscarea ce inseamna?
RăspundețiȘtergere...dar n-ai răspuns la ghicitoarea Marelui Călător, deci cu Moartea mai avem de discutat!
RăspundețiȘtergerePrezent si viitor se incurca in zicerea Marelui Calator. ca atare nu ma preocupa intelesul pina cind autorul nu reformuleaza.
RăspundețiȘtergereMa sperie oamenii care "lucreaza" la ....nemurire.
am vauzt filmul de curand. anul trecut parca.
RăspundețiȘtergerede ce ai asociat poza cu postarea?
Un tramvai numit dorinţă?
RăspundețiȘtergereAnonim
RăspundețiȘtergerela nemurire numai zeii au voie să lucreze, eu așa cred!
cristina
RăspundețiȘtergeream pus imaginea dintr-o dorință!
Iris
RăspundețiȘtergereTitlul filmului de unde este imaginea este așa precum scrii: Un tramvai numit dorință.
Cred că Marele Călător și-a pierdut dorințele împlinite luându-le cu el pe cele neîmplinite.
discutia despre gind/intentie si fapta/realizare este de cind lumea. nu luam nimic din ceea ce realizam faptic dar se sugereaza tot mai mult ca gindurile/intentiile noastre ramin...in univers.
RăspundețiȘtergere...având în vedere timpul foarte scurt în care comunicăm, trebuie să-ți mărturisesc că îmi este frică; mâine s-ar putea să fie altcineva, alt anonim și o altă frică!
RăspundețiȘtergereAsta numai în cele scrise de tine referitor la UNIVERS!
azi am inteles mai bine diferenta dintre atitudinea explicativ-demonstrativa a omului orientat catre cunoastere si atitudinea actoriceasca/orientata catre spectacol/show.
RăspundețiȘtergerese pare ca popularitatea/notorietatea se cistiga prin perfectionarea ultimei atitudini. oamenii uita ca actorii inventeaza doar forme, viata curge mai departe cu ei sau fara ei.
un actor bun te ajuta sa-ti perfectionezi modelul de intelegere a lumii, un actor prost te ajuta sa dispretuiesti stiinta.
unii sunt preocupati sa-si prezinte metoda de gindire/analiza/luarea deciziei (acestia sunt artistii), altii iti vorbesc din experienta (acestia sunt marii facatori), altii sunt vorbitorii cu har, iar altii sunt pur si simplu ....
apoi, de unde atita frica la tine?
Frica la mine vine atunci când ideea se pierde în conținut, vreau să scriu cât mai puțin, atunci nu se mai înțelege mare lucru. Scriu mult, plictisesc.
RăspundețiȘtergereP.S. de ce comparația de mai sus cu actorul?
pai, nu este evident ca stilul actoricesc/mediatic a invadat fiecare colt al vietii noastre?
RăspundețiȘtergereasta pentru ca abordarea "viata ca o scena si omul un actor perpetuu" s-a generalizat
in definitiv "recitam" tot mai mult versuri scrise de altii, uneori fara sa le intelegem, fara sa vrem sa le intelegem etc, etc
mă subestimezi,
RăspundețiȘtergereadică măcar atâta știu și eu
[...]
Durerea noastra surdă şi amară
O grămădii pe-o singură vioară,
Pe care ascultând-o a jucat
Stăpânul, ca un ţap înjunghiat.
Din bube, mucegaiuri şi noroi
Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.
[...]
...că mă repet acum!
blogul meu nu ține de actorie, de împărtășire sigur este mai aproape, de povestire, iar viața mea nu este skena, este orchestra.
http://www.bestofsicily.com/mag/art233.htm
super. vorbim impreuna si ne intelegem separat. adaptarea la stres este tocmai aceasta "stare" de pregatire pentru a lua startul corect. eu vorbeam despre felul cum actoria/media a invadat spatiul sacru al predarii cunostintelor, fie ca este vorba de ora de curs fie ca este vorba de o conferinta, etc, etc
RăspundețiȘtergeresigur este importanta "amenajarea" salii de curs pe criteriile scenei, dar ma deranjeaza prezentarea ideilor cu "viteza" cititorului de prompter, etc, etc
deci nu era o remarca cu privire la stilul tau de redactare a blogului. iar stilul tau de predare la scoala (daca ai aceasta profesie) este unul pe care nu-l cunosc.
Nu sunt profesor, sau dacă sunt, sunt profesorul copiilor mei, este cel mai mare chin de fapt. Este, ca să continui ideea, cea mai mare încercare. Din trei încercări, pe una am reușit să o duc acolo unde nici nu visam. Să nu mă îmbăt cu apă minerală, mai am două încercări!
RăspundețiȘtergere