sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Astrid - căţeaua mea

pentru Alexandru V.

Era după-amiaza unui câine. Mişcările mele o treziră, din apartamentul ei, Astrid, căţeaua mea, dă perdeaua la o parte: ”Tot el, azi nu mușc pe nimeni!” pare că gândește trezită diurn.


Cușca pe care Astrid o împarte cu fratele ei Brian are aproape doi metri pătrați și un volum identic, dacă schimbăm indicele doar. Nu discutăm de tehnologiile aplicate pentru care această căsuță oferă iarna cald și vara rece, nici despre țeava pe care bărbia ei se sprijină, asta după ce-au ros un prag întreg; vreau doar să scriu că săptămâna trecută au scăpat la vecinul din dreapta și-au ras (omorât) nouă găini și cocoșul aferent. Acum un an și câteva luni, la vecinul din stânga i-au terminat (omorât) toate cele opt găini și binențeles cocoșul. Măcar că vecinul din stânga nu mai crește găini, în schimb în dreapta au mai rămas cel puțin zece găini... ce s-a întâmplat de fiecare dată după carnagiu? Am plătit găinile, să spun tariful: 35 de lei găina outoare, și 40 de lei cocoșul futăreț. Ce au pățit câinii? Un șpiț în fund să le țină chiloții, ce dracu să le fac? Am refăcut gardurile, din fundație bineînțeles, asta pentru că câinii mei au urmat cursuri de minerit aurifer și ar fi mult mai potriviți în căutarea aurului la Roșia Montană, decât excavatoarele enorme ce par că plutesc pe acele stânci.

Viața umană, așa cum o știm noi, are niște principii, la câini principiile se transformă în silogisme: ”Dacă pot și am putere, de ce alții au părere!” ar fi doar unul.

12 comentarii:

  1. ehe, mulţumesc:)
    foarte tare Astrid:)) nu a mai aşteptat oase:))
    oricum, Astrid şi cu fratele Brian sunt nişte drăguţi si civilizaţi, ca să nu amintesc de alţi câini care te miros şi se ling pe bot cu poftă.
    ce-i drept, sunt cam scumpe ouătoarele şi futăreţul, dar să vedem partea bună: au crescut în preţ şi Brian cu Astrid:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. să mai spună cineva că nu există la oraș vânătoare de păsări! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. costisitoare animale, ce să zic?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. eu zic ca zburatoarele sunt dresate sa-i atatate pe Astrid&Brian....asta pentru ca tu transformi gainile in bani buni :))

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    cainele seamana intotdeauna cu stapanul, sau mai sunt si exceptii?

    RăspundețiȘtergere
  6. Blue Freedom
    sper să nu fie nevoie să recuperez ceva datorită lor! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. pandhora
    prima dată când au dat atacul -acum un an, am înțeles; au săpat și-au reușit. De data asta, în partea cealaltă s-au infiltrat de-a dreptul ca niște luptători ninja :)

    P.S sigur că găinile-s de vină! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. cristina
    și se pare că această psihologie funcționează, pentru că un senator s-a luat de psihologul american care a scris asta (pare prima dată) și răspunsul dat de doctor a fost: ”Întrebați ce câine are, sigur unul de vânătoare!” ceea ce s-a dovedit adevărat, domnul senator avea un câîne german de vânătoare plin de medalii...

    Deci beware, și un sunt un vânător, dar nu de păsări! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. oh, nasol. n-o sa-ti mai treaca nimeni pragul. chiar si cel virtual....si ar fi pacat

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim
    de care vânător ai prefera să fiu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Degeaba ma pui in garda, sunt constienta ca sunt o " inconstienta" incurabila :)

    RăspundețiȘtergere
  12. cristina
    nu degeaba mi se spunea "Lagardère" :)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc