marți, 11 iunie 2013

Prin parc

Parcul Rozelor - Timișoara, iunie 2013
O alee însoțește canalul Bega între poduri. Sălciile plâng și ramurile lor subțirele par că plutesc pe apă. În siajul lor, peștișorii se agață de frunze. Vine apoi un vânt ce le scoate din apă, sau vine o barcă și un copil trage de ele.
Depărtându-te de canal, intri în parc.
Zeci de alei pietruite se pierd printre bănci albe, printre pini tunși asemeni ouălelor sau printre rugi de trandafiri ce urcă pe porți de lemn, porți albe și ele.


Din loc în loc, vase imense de piatră turnată de înălțimea unui om respiră lumina unui soare de apune pașnic peste oraș.
Furtuna a trecut și nori uriași asemeni unor nave de luptă se întorc în docuri. Scurtul răgaz este necesar pentru a reliefa din nou volumul, culoarea și amplitudinea. La noapte se anunță din nou averse însoțite de trăsnete. În întuneric, lumina va despica aceste volume din care apa, asemeni sângelui ce țâșnește cu putere din eroul încordat lovit de sabie, va curge diluvian. Trăim, cu scurte perioade de soare fierbinte, o climă tropicală.

4 comentarii:

  1. daca ploua si te prinde in parc macar poti sa crezi ca esti in mijlocul naturii, mai aproape de campul de lupta si iesi de acolo cu o medalie de onoare, din frunze si bucati de piatra turnata.

    p.s.: am fost pe acolo, mi-a placut parcul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-ai amintit de un fragment ce țintește clar „Medalia de onoare”, dar nu despre film este vorba, sigur zilele astea îl voi copia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parcul copilăriei mele; îţi spusesem despre el.
    Mulţumesc pentru acest neaşteptat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia
    Postarea a venit repede. Ca o furtună.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc