vineri, 29 martie 2013

Maestrul Anonim

China 2061
Munții Tian Șan trec de 6000 de metri.
S-a descoperit de aproape zece ani corpul lui Kong Fu Zi (Confucius).
Qui-Gon Jinn a fost clonat deja.
Sun Tzu a ajuns la ediția a XC-a în limba mandarină.
Madame Butterfly a fost dovedită spioană chineză.
China trece la alfabetul latin.
Kung-Fu Panda trăiește și dă lecții de arte marțiale.
Distanța Paris-Beijing este parcursă de trenuri ultrarapide în 10 ore.
Prima colonie de pe Marte se numește Mao.
Populația Chinei trece de 3 miliarde.

În acest context de maximă amplitudine culturală și economică, China nu-și găsește relaxarea. Populația este majoritar săracă, cei care fac parte din clasa mijlocie, datorează acest lucru celor cinci generații din trecut, care au reușit să plătească ipotecile imobiliare. Țara vibrează și conducătorii uniți caută o rezolvare a acestui tremolo uman.

Într-un templu din Tibet a fost descoperit un Maestru al Tăcerilor Interioare, o sectă interzisă încă de pe vremea comuniștilor înflăcărați și bănuită a fi dispărută. Dar, acest maestru ne dovedește că tăcerea este mai tare ca oțelul, după cum el însuși s-a exprimat în fața reporterilor în număr de 10.000 care au venit să-l interogheze și să-l întrebe o mulțime de lucruri. Cert este că Maestrul nu-și mai aduce aminte de numele său și nici de faptul că ar face parte din vreo sectă dispărută.

În fața unei asemeni minuni nu mai contează amănuntele; un test Quickadn a dovedit că Maestrul are vârsta matusalemică de 455 de ani, față de media de 150 de ani este într-adevăr o mare diferență. O echipă universitară de câteva sute de persoane au încercat să-i descopere numele în Marile Arhive din Orașul Interzis, cu ocazia aceasta s-a cumpărat la kg toată arhiva Vaticanului și s-au mai alocat încă cinci mii de cercetători.

Maestrul a răspuns calm și înțelept la o seamă de întrebări, cum ar fi: „Ce este o floare?”, „Ce este aerul?” sau „De ce omul gândește?” Răspunsurile transmise pe toate canalele au creat pe loc un pelerinaj din toată lumea de aproximativ două miliarde de oameni. Vârful Kailash a devenit peste noapte supermetropolă de corturi. Autoritățile s-au alertat și în trei videoconferințetreiD, au rezolvat problema: ultimul Maestru al Tăcerilor Interioare, va fi mutat.

Mutarea a fost cel mai simplu lucru, orașul ce s-a construit special pentru Maestru a durat câțiva ani, în timpul acesta Maestrul a dormit. Noul înființat departament din cadrul Ministerului Culturii a avut timp berechet pentru a formula câteva întrebări care prin răspunsurile lor, vor rezolva toate probleme Chinei (clivajele socio-umane cum se exprima un antropolog local).

Când Maestrul a fost trezit, totul era gata sau cel puțin așa au crezut conducătorii proiectului. Ajuns în curtea uriașă a unui templu modern, Maestrul a țipat:
„- Templul meu!!!”

Trei elicoptere au fost mutate rapid de la minele de suprafață aflate în Mongolia Superioară, le-au fost înlăturate forezele și înlocuite cu platforme gonflabile umplute cu heliu. Șase mine de cobalt au fost închise în Tibet și minerii translocați pe Kailash, unde au săpat sub templul Maestrului, au introdus platformele și templul s-a ridicat în ceruri datorită numai lui Buddha.

Maestrul a dormit în templul său și când a ieșit afară a țipat:
„- Apa mea!!”
Elicopterele s-au întors înapoi și au cărat cele aproape cinci zeci de mii de metri cubi de apă pe care lacul aflat în apropiere le avea. În timp ce Maestrul dormea din nou, un lac s-a ivit în mijlocul orașului, este adevărat că s-au dărâmat zece hoteluri de șapte stele, dar parcările subterane au ajutat mult. În același timp, stânca a fost decopertată în adâncime de doi metri și mutată sub templu, astfel încât Maestrul să nu-și mai dea seama bine că nu se află pe munte.

Când s-a trezit Maestrul și a ieșit afară repede, s-a uitat în sus și a țipat:
„Cerul meu!”
Medicul curant a fost în apropiere și repede a reușit să-i facă o injecție și Maestrul a adormit din nou.
Avioane de luptă ultramoderne au tăiat cerul deasupra vârfului Kailash pe șaizeci de kilometri pătrați până în stratosferă: cerul a fost mutat.

În acest timp poporul chinez se foia asemeni unei pisici, bucuria acestei leni metafizice în așteptarea cuvintelor Maestrului, bucura pe conducători. Nimeni nu mai muncea și nimeni nu mai cerea nimic, s-a umblat la rezerve, s-au adus și cele de pe Lună, s-a calculat că încă doi ani Maestrul trebuie să le dea ceva de lucru, altfel o iau de la început și:

Munții Tian Șan vor trece de 8000 de metri.
Se va descoperi al doilea corp al lui Kong Fu Zi (Confucius).
Darth Maul va fi clonat.
Sun Tzu v-a ajunge la ediția a CC-a în limba latină.
Madame Butterfly v-a fi dovedită sora Matei Hari.
China va trece la alfabetul chirilic.
Kung-Fu Panda va trăi încă și lecții de pictură, împreună cu Tai Lung.
Distanța Paris-Beijing va fi parcursă de trenuri ultrarapide în 4 ore.
Prima colonie de pe Venus se va numi Mao-Mao.
Populația Chinei va trece de 5 miliarde.

3 comentarii:

mesajele anonime nu se citesc