luni, 23 decembrie 2013

Ochiul lui Moș Crăciun

Crivadia, Hunedoara vs. Anasazi Caves, Colorado
Dragă Moșule,

Precum bine știi, nu mai sunt copil. Scrisorile pe care le-am scris cu mulți ani în urmă le-am uitat, nu pe ele ca scrisori, ci pe ele ca dorințe. Am subliniat cele știute.

Astăzi îți scriu, după zeci de ani, încă o scrisoare. Cineva mi-a șoptit să fac asta, nu spun cine. În schimb trebuie să pomenesc că n-am încetat să am dorințe. Și viața asta de căcat uneori, mă făcea să uit asta. Dar faptul că tu vii, an de an, mă făcea să uit asta, tot uneori.

Trebuie să scriu ce dorințe am? sau poate că am numai una? Hai -cu voia ta, să ți le scriu prima dată pe ele -pe dorințe și la urmă pe numai una. Am voie să fac asta? Am. Am uitat că numai sunt copil și cer în continuare -absurd, legitimarea voluntară proprie. Scrisoarea asta la persoana a II-a, poate fi de fapt scrisă de un copil.

Moșule, fă ca viața mea de acum în colo să fie drum, dacă picioarele mă lasă, urcă-mă în mașină. Nu-mi lua vederea prea devreme și dacă trebuie să plătesc acest bilet, îți dau auzul. Știu că n-am să mai simt fâlfâitul frunzelor și zborul păsărilor, nici clipocitul apei, și nici căderea pietrei.

Moșule, fă ca mintea să fie ferită de alzheimer, capul de parkinson,  nu mă băga în uitare și senilitate și dacă trebuie să plătesc acest bilet, ia-mi vederea. Știu că n-am să mai simt soarele cum apune și nici mestecenii albi cum se apleacă, nici câinele cum se supune, nici oamenii cum pleacă.

Moșule, când vine Doamna cu Coasa, spune-i să-și facă datoria, coasa să fie bine ascuțită, să nu mă întoarcă copiii cu cearceaful, să nu fiu la azil și nici copil.

Moșule, este atât de bine că ultima mea dorință, ar fi ... să nu mă lași fără dorințe.
Moșule, ciupește-mă și trezește-mă de fiecare dată, luminează-mă și nu mă lăsa fără dorințe.

Moșule, dacă faci asta -fără șantaj, sigur am să cred în tine, eu cred în ochiul tău.


Karinei
8 comentarii:

 1. hmmm...cea mai frumoasă scrisoare !!!:)
  cu siguranță , moșul o să țină cont de ea :)

  RăspundețiȘtergere
 2. o zeita paminteana24 decembrie 2013, 14:35

  Mi-aduce aminte de un tablou de sec 16. Proportiile sunt perfecte, exact de unde trebuie sa te uiti ca sa vezi totul....

  RăspundețiȘtergere
 3. george geacăr
  îți mulțumesc pentru suport!
  bate Moșul la ușă!

  RăspundețiȘtergere
 4. Crisa,
  Știe Moșul ce este mai bine, nu toate dorințele se îndeplinesc, ar fi culmea! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. o zeita paminteana
  ieri a fost luată imaginea, eram în drum spre Petroșani, am oprit pentru acest lucru, mai am în desagă vreo câteva imagini de speriat!

  Imaginea de mai sus a fost prelucrată, pentru a deveni un HDR adevărat.

  RăspundețiȘtergere
 6. http://karina-lumeanoastra.blogspot.ro/ Multumesc!!!! <3 - asta reprezinta o inima mare!!!

  RăspundețiȘtergere
 7. Dorinţele care te presimt, te urmează; dorinţa e un fel de inimă a inimii.

  RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc