sâmbătă, 30 iunie 2012

Contrabanda cu timp

Muzeul Ceasurilor - Petru (Peter) Kindlein - Bega Shopping Center et.II
La vamă, ofițerii serviciului de contraspionaj descoperiseră la timp cufărul. Aflat între osii, acesta atârna asemeni unui uger de vacă în locul ce era destinat unor greutăți ce alterau josnic centrul de greutate, astfel, ori metale grele, ori roci cu minerale, erau plasate acolo. Cineva ciripise.


Plecarea grăbită a emisarului era în contratimp cu pregătirile oficiale de estimare a timpului pierdut. Ne aflăm așadar în țara ce nu cunoaște timpul. Este un teritoriu aflat la o mare altitudine, este Shangri-La poate, sau Machu Picchu chiar și de ce nu Castelul din Carpați? Sigur că un răspuns pertinent ar da timpul peste cap și mai târziu s-ar constata simplitatea recursului; vinovat pentru contrabandă cu timp.
desene de Bajko Attila
După atâția ani, o recuzită impresionantă, creată de artiști autohtoni, au reușit să readucă mitul în postul realității: evenimentul s-a petrecut, el este real în conștiința martorilor, antropologia cazului este comparabilă, reflectarea necesară s-a înfăptuit în critica celor ce au decupat strict ontologic acel fapt petrecut atunci.


Oprită la graniță, caleașca celui desemnat pentru a duce la vale noul mesaj de restabilire a noilor virtuți, virtuți oportuniste și gregare din partea noului prim-ministru al țării fără timp; vameșii, după inventarierea produselor de contrabandă au stabilit clar că: posesorul ducea de fapt o mașină a timpului, cu care, depărtându-se cât mai mult de țara sa, ar fi reușit să penetreze din exterior (în interior) memoria colectivă, astfel că la întoarcere lucrurile să fie schimbate și dânsul întâmpinat ca un mare salvator al patriei. Salvator al Patriei  de ce?

11 comentarii:

  1. copil fiind... (în timp cutreieram). cea mai fascinantă temă SF, călătoria în timp!

    RăspundețiȘtergere
  2. masina timpului - n-o duce nimeni la remat! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. oare cât ar da unii să facă o tură cu ea (așa veche precum e)? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pînă am pus linkul, mi-ai luat-o înainte :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar?
    Mă refer la coincidenţe. Ieri m-am gândit intens la o continuare a ceea ce scriu. Printre altele, în text e vorba de un parfum pe care el i-l oferă ei şi care are -pe lângă aroma deosebită - şi o proprietate specială ce-l ajuta pe el s-o localizeze în timp.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  6. mda, sigur scrii tu ceva acolo, pe când eu călăream politicul!

    RăspundețiȘtergere
  7. contrabanda de timp...aroape am convingerea ca ea exista :)

    RăspundețiȘtergere
  8. este... unii ar dori ca mâine să fie azi, alții dimpotrivă, dar deopotrivă gândesc la o contrabandă cu timp !

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc