sâmbătă, 9 iunie 2012

Lucrurile nu stau tot timpul aşa

Grecia - august 2011
Orice mesaj comportă eroarea, este natura informației, divagarea ei. De aceea oamenii au pus la cale descâlcirea erorii și algoritmi matematici încearcă să o anuleze, să o negocieze spre minim. Un telefon simplu perturbat în mijlocul unei conversații aruncă semne de întrebare până la reluare, dacă ea -reluarea, mai are loc, dacă nu s-a interpus accidentul, hazardul și uitarea.


Se știe că odată timpul pornit omenirea a început să se caute, să se regăsească dintr-o mare perioadă de uitare, dar Kronos (Cronos), zeul suprem nu dorea ca acest timp să fie universal și prin diverse tertipuri îl mânuia numai în favoarea sa, fiul său, predestinat de-ai lua locul a dat timpul tuturor, închizându-l pe tatăl -Kronos, în Tartar, un loc deloc plăcut.


Cum Zeus a ajuns basileul tuturor zeilor este poveste lungă. În schimb Zeus nu vroia ca focul să fie al tuturor, spre binele omenirii bineînțeles. Omenire, care greu își revenea din amnezia temporară indusă de Kronos.


Noroc cu titanul Prometheus (Prometeu), care profitând de naivitatea celui mai bun zeu olimpic -Hephaistos, fură focul pentru oameni... și povestea poate continua la infinit.


Renegarea și impulsul imediat de a arunca cu piatra devine politică globală, odată degetul îndreptat, odată ratingul scăzut, bârfa și zvonul luat drept adevăr, începe adevărata economie a acestui secol: arătați răul spre cei mai slabi ca voi dacă vreți să faceți bani !


Singura dorință a lumii rămâne mișcarea, această dialectică ce ne dă progresul, cunoașterea, dar și interesul. Puțini știu că rămășițe ale unui ev ce ține de geneză, trebuiau eradicate, astfel că Uranos (Uranus) a ținut acest Univers în poziția celebră a privirii, timpul fiind înghețat. Iar Kronos l-a învins - pe tatăl său Uranos, datorită timpului. Devine, fără să vrem, celebră zicala în care timpul este bani. Dar nu timpul, ci fracțiunea sa, secunda, miimea, atomul, mai departe multiplicarea dă banii, asemeni acestei păcăleli mondiale a Faceboc (Facebook) -ului, unde în două săptămâni s-au volatilizat un sfert din datoria universală a Greciei și nimeni nu dă Zeul Banului jos, jos în Tartar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc