duminică, 3 aprilie 2011

Warhol în iarbă?

“Isn't life a series of images that change as they repeat themselves?”     Pentru că Andy Warhol a reinventat repetiţia, a smuls-o din ciclul diversităţii pentru a o introduce în unitate, tot el a deschis drumul celor care vor să se repete creând astfel din nou diversitatea.

     Nimic mai frustrant pentru o minte exactă, ce ar putea oricând să elaboreze un algoritm de recalculare al numărului PI folosind acul lui Buffon, să nu înţeleagă darul repetiţiei. Repetiţia este o filosofie de viaţă, ea se schimbă în repetiţia sa:

"nu este viata o serie de imagini care se schimbă după cum ele în sinea lor se repetă?"

reia Andy Warhol.

     Nu suntem mai bogaţi citind de două ori acelaşi lucru? Nu înţelegem încă un sens? Al doilea fiind mult mai probabil mai profund! Nu repetând un cuvânt până când îşi pierde sensul, îl căutăm în dicţionare pentru a-l citi pentru a nu ştiu câta oară la fel de corect.

     Te poţi uita la o imagine până când ea dispare, apoi în minte îţi apar repetitiv secvenţe, detalii ale acesteia, recompunerea totală poate lua mult timp, dar contează cât de lung este visul? când de fapt ne sculăm la aceaşi oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc