Lung, hornurile ningă funingini triste, care,
'N tării, asemeni unei vagante închisori,
Ar 'năbuși, -ntre sumbrii lor muri crescuți în zare,
Crepusculul atâtor agonici, galbeni sori!
[...]
Stéphane Mallarmé, Azurul -strofa a V-a, *
Un singur copil trebuia să smulgă sorii aceia și prizonieri fiind așa în mâinile lui, toată culoarea acestora să lumineze înconjurul lor. Toată această mare bătălie interstelară a cuprins nu numai galaxia noastră, dar și cea vecină, a Andromedei.
În locul ciocnirii atât de evidente astronomic, galbenul a înghețat în petale albe și planetele astfel născute poartă și astăzi viața cea născătoare de copii, aici Medusa a avut rolul ei.
__________________________________________
* Stéphane Mallarmé, Album de versuri, ed. Art, 2010, traducător Șerban Foarță, pag.73.
foarte frumoase culori. miroase a vara. le-ai plantat sau le-ai cules si le-ai "transplantat" in ghiveci?
RăspundețiȘtergereda, mi se pare interesanta asociatia ta dintre ouroboros si cimpul magnetic.
apollo se urca pe cer, pentru noi in fiecare vara. la fiecare solstitiu de vara culorile noastre personale ar trebui sa explodeze intr-o simfonie de energie....
Am trecut, și în graba mea spre apă, am dat de acest buchet de mușețel.
RăspundețiȘtergereSori, ce plural inoportun al soarelui!
Un grup de cercetători americani, au ajuns la concluzia milenară că în jurul constelației noastre - Calea Lactee, există și alte constelații -lucru evident demonstrat de alții, dar care se vor ciocnii cu a noastră. Dintre cele mai apropiate se pare că Andromeda este cea mai virulentă.
Acești cercetători uită că Andromeda a fost salvată de Perseus din fața Medusei, din fața celei ce împietrea totul, acum că o ia la goană; vine spre noi într-o îmbrățișare apocaliptic mayașă, cam peste câteva mii de milenii...
Temă de cercetare: ce face ADN-ul uman împotriva acestei provocări?
Răspuns imediat și cu fonduri minime: o freacă, deoarece atunci când evenimentul se întâmplă Universul arată altfel, cu alte legi, cu alte axiome, cu alți tipi deștepți ca mine!