joi, 21 iunie 2012

"Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa"

Broasca fără umbră
Am plagiat una din perlele bacului din 2012, dar o fac pe răspunderea mea, asta pentru că-mi place atât de mult. Reflectarea ar fi că astăzi nu poți muri decât odată cu umbra ta, cu daimonul tău. Rețeta este simplă, duci o viață de rahat și când crăpi nimeni nu te bagă-n seamă, dacă ai cine să te-ngroape bine, dacă nu, ce mai contează, umbră sau aură oricum n-ai.


În schimb, acești conducători, acești politicieni, speră ca cineva să aibă grijă de umbra lor. Pentru asta scriu cărți, articole în reviste grele, adună averi, nasc proiecte, autostrăzi și în lipsa manifestelor, împart chiar și scrisori. Ei uită repede ce efemeră-i viața și reușesc să și-o terfelească cât mai repede, ai crede că în asta constă elixirul vieții, consumul ei. De peste douăzeci de ani România își pierde umbra, canicula o doboară, nimic nu-i mai poate revitaliza vreun reflex cultural, patriotic sau chiar ideologic. Reușim cu candoare să înmormântăm până și umbrele celor care până mai ieri trăiau în conștiința noastră.


Știți cum privesc acum problema? Mai simplu, indiferent de lumină (de conștiință), oamenii nu mai au umbre, n-au nimic de ascuns, pentru că ei înșiși nu ies cu nimic în evidență.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc