sâmbătă, 26 octombrie 2013

Arta de a omorî cele bune din jurul nostru


Formaldehida degajată de Kronospan (fabrica de la Sebeș) este cancerigenă, asta se știe demult și totuși este o artă de a muri inspirând aerul de acolo.

Înainte de a intra în Sebeș, venind dinspre Orăștie, pe DN -pentru cei care se grăbesc, vor mai vedea ruinele unui bordel neoficial, era de fapt un bar. Este și asta o artă a sexului de a muri.

La ieșirea din Hunedoara (spre Călan), dacă nu doriți să vizitați Castelul Corviniștilor, o plimbare prin cartierul țigănesc, vă face bine. Este o artă de a omorî un simbol și de a muri sub firele de înaltă tensiune. Împreună cu un ponei. Poneii pot face leucemie?

În Buziaș, în ultima intersecție spre ieșire, spre Timișoara, avem reproducerea statuii Libertății. Într-o bifurcație, în fața intrării, statuia afișează același dezinteres față de libertate, ca și originalul. Aici este înconjurată cu gard, dincolo, peste ocean, chiar de ocean. Este o arta de a omorî libertatea păzind-o.

3 comentarii:

  1. În care dintre toate astea face să mori? Exceptând absurdul, în trăirea căruia nu mori, ci agonizezi.
    Pentru altele li arta de zici de ea, îţi trebuie vocaţie.
    Glumesc, aşaşiaşa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mori în tot. Tot ceea ce te înconjoară te poate omorî repede, inclusiv mâncarea din frigider. Dar noi nu suntem așa de paranoici. Și ne trăim viața în remușcarea că ceea ce are să vină, are să vină fără voia noastră.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parc'ai vorbi, aşa, ca de o moiră neîndurătoare.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc