vineri, 30 august 2013

Electric soul wire (fire)

Termopile - Thermopylae - 2011
Pentru cei neobișnuiți cu sunetul electric, le transmit doar că există o stare în a privi cablurile de înaltă tensiune. Eu am numit-o -nefiind primul, post-modernism. Din această categorie estetică, pe care eu o văd cel mai bine, vă prezint monumentul de la Termopile.

În spate, depărtat, asemeni statuilor Elgin este fluviul Eurotas, în plan apropiat, la fel, este vârful Taygetos, la mijloc este Eroul. Eroul, pentru cei care au văzut filmul 300, este regele Spartei, Leonidas.

Între aceste personaje, se văd două basoreliefuri. Primul este atacul persan frontal, în care spartanii reușesc să-i respingă. În al doilea, este atacul persan din spate, datorită faptului că trădătorul Ephialtes a reușit să-i conducă pe perși pe poteci ascunse și nebănuite exact în spatele frontului.

Marea s-a retras, mirosul marin există. Atunci se pare că aici era o trecătoare îngustă apărată de un zid (zidul focian). Astăzi locul este marcat de un monument și un muzeu superb (deschis în 2012).

Deasupra tuturor trece curentul electric.

5 comentarii:

  1. Am vazut monumentul, nu si muzeul, bineinteles. nu era niciun curcubeu pe cer atunci, deci n-am primit niciun mesaj special de la hermes. Poate adormise. Pe mine ma incerca o stare de depresie. Astfel de stari le am intotdeauna cind vad case nelocuite si paraginite. Atunci, vine asa o intrebare, cum au pierit? Soarta, gena sau moravurile? De fiecare data nu gasesc niciun raspuns multumitor. Curentul electric s-ar putea sa ne supravietuiasca doar in miinile lui jo, restul sa fie doar,,,artefacte. Asa, cum si noi vom fi artefacte. Atunci de ce sunt oamenii atit de vanitosi? Ha, ha, se pare ca am primit prin posta o gura din absinthul tau....ha, ha, ha

    RăspundețiȘtergere
  2. Parcă aş fi la orele lumii.
    Aşadar, soarta unei bătălii se poate întoarce printr-un vicleşug şi astfel se întâmplă ca un final să îşi râdă de previziuni, asta legat de trădare.
    Semnificaţii majore, că peste tot trece curentul electric, ca să îl auzi trebuie să fii suflet de foc (fire), devii suflet de foc după ce îl produci, dar dacă nu reuşeşti şi rămâne în tine, cu tine, eşecul e arzător. Te calcinează.
    Postmodernismul atrage prin strategia seducţiei şi a jocului, dar la urma urmei nu e decât impuritate, mai cu seamă când sunt amestecate încifrări de comunicare.
    Cât curent poate suporta un auz?

    RăspundețiȘtergere
  3. tahion
    Am descoperit două motive datorită cărora vanitate își face loc în viața de zi cu zi; primul ar ține de neînțelegere, de neadaptare, de felul în care percepem informația, de aceea de cele mai multe ori, dialogul devine riposta, asta-i vanitate.
    Al doilea motiv cred că ține de dorința de a arăta cât de puternic, de tare și de mare este cela care mai târziu îl vom declara ca fiind vanitos.

    Câte grade are absintul pe care-l primești? (a se consuma cu moderație :) )

    RăspundețiȘtergere
  4. Camelia
    Locul este de la începutul lumii, primele ore, cam așa.
    Undeva la stânga (peste șosea) este monumentul unde se crede că au căzut ultimii spartani.

    „Molon Labe!„
    „Vină să iei ca să-ți dăm!”

    A transmis regele Leonidas perșilor conduși de Xerxes (traducere adaptată). Mă curentează această cerere, pentru că nu ști niciodată ce primești.

    Cred că am răspuns la ultima întrebare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nasol, stiinta se asorteaza cu tu stii despre absinth ca este de la tine, dar ma intrebi pe mine cite grade are, pardon ii grade. Asta da comunicare. Eu cred da este vorba tot de o functie a creierului, comparatia si cunoasterea prin tomie sau disectie. Oare cum poti diseca absinthul tau?

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc