sâmbătă, 31 august 2013

Ochi


http://www.saskia.ro/

Nu ezit să nu privesc. Încă văd. Ezit ca ceea ce văd să dea pasiune. Mă tem de flacără. Mă tem de ochiul ce mă privește. Am scris toate acestea ca o mărturisire.

20 de comentarii:

  1. Nimic mai firesc ca teama.
    Dragostea e un foc de suprins în flacăra din ochii sufletului. Dacă nu reuşeşti să produci focul, focul va rămâne în tine şi te va mistui.
    Cam asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. scribul egiptean de trei mii de ani cu ochi de crom verde1 septembrie 2013 la 13:23

    Eu ma asteptam sa te zaresc reflectat in acel ochi. In schimb o zaresc pe camelia....in vitrina, dind sfaturi despre dragoste, focul imanent si arderea mitocondriala, feminina am vrut sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scorchfield, tu nu ai nicio vină pentru cuvintele de care se însoţeşte o fiinţă pe aici, dar pe mine a început să mă obosească uzajul înţelesurilor pe care le tot au, aşa că pentru o vreme o să stau deoparte de fumegările ei de pe aici.
    Să ai o toamnă cu foc în cerul din tine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Gresit. Draga fiinta camelia, n-o sa stai deoparte, pentru c-ai mai zis-o si n-ai pus-o in practica. Tu TI-AI DORI O AlEGERE FAVORABILA. Stai linistita, sunt pasnica. Doar vorbesc cu autorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. Both

    „Din ce motiv o fată are temeri în prezența bărbatului? Din motivul care se numește intelect. Pentru că intelectul este negația însăși a întregii existențe feminine. Frumusețea masculină, natura surprinzătoare a bărbatului etc. sînt mijloace bune pentru a face cuceriri, dar numai cu ele nu vei avea niciodată victoria totală. De ce? Pentru că te războiești cu plinătatea forțelor unei fete tinere și în acest domeniu ea este totdeauna cea mai tare. Acele mijloace pot s0o facă să roșească pe o fată, s-o facă să-și plece ochii, dar niciodată să-i provoace acea angoasă indescriptibilă și insidioasă care îi face frumusețea atît de interesantă.

    Non formosus erat, sed erat facundus Ulixes,
    Et tamen aequoreas torsit amore Deas
    *.”

    * Ovidiu, Ars Amandi: Ulise nu era frumos, avea doar darul de a vorbi frumos! Dar din dragoste pentru el au suferit zeițele mării.

    Soren Kierkegaard, Jurnalul seducătorului, ed. Scripta, 1992, pag. 66.

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci, draga fiinta camelia, englezoaica de la malul marii, daca esti tinara si te comporti ca o zeita iti fresc sansele sa-l ademenesti pe ulyse sedentarul pamintului plat intr-o noua calatorie, catre ecuator sau poli, probabil in functie de ....temperatura voastra cutanata. Daca tu vei rosi ca urmare a inteligentei lui iar el va fi patruns de foc ca urmare a chipului tau angelic atunci se numeste ca aveti amindoi....hiperemie si probabil ca veti merge in voiaj catre poli. Calatorie cu vint prielnic. Astept reportaje interesante despre niste locuri....inghetate si totusi calde. Ma refeream la caldura trupurilor si nu la cea a cimpului magnetic terestru....

    RăspundețiȘtergere
  7. Am uitat sa zic ceva si de nisip, la poli nisipul este rar, deci cred ca este mai bine sa mergeti la ecuator, dar mi-e teama c-o sa va incingeti prea tare....

    RăspundețiȘtergere
  8. scribule, lasă-mă să nisipesc puțin,
    scribule, îți voi dicta versuri celebre, neștiute. (!)

    RăspundețiȘtergere
  9. Citise scribul deja înainte de a-ţi scrie ultimele rânduri acolo unde cuiva nisipisei aseară; o luase pe urme şi dăduse peste cele ale paşilor tăi.

    RăspundețiȘtergere
  10. san lorenzo in miranda2 septembrie 2013 la 13:39

    Desi stilul rococo n-a avut prea multi reprezentanti si a fost repede parasit totusi nisipul fierbinte si algele verzi au implantat o clona tomitana. De la al doilea paragraf a trebuit sa ma storc de catecolamine ca sa nu cad din pat de somn. Asa am ajuns pe la final si am aflat ca cei care te citesc mai comenteaza pe un alt blog cu un stil mult mai alert si limbaj modernist. In final, am nimerit intr-o mare familie care filtreaza lumina silvica pentru a ajunge la sunetele fundamentale. Armonia sau armonicele , nu stiu cum este corect, adie, iar apollo incet, incet intelege totul.

    RăspundețiȘtergere
  11. starea cuantica s-a accelerat3 septembrie 2013 la 12:00

    Marul, dar nu cel newtonian, era sa ma loveasca azi, cind stateam in balcon. Se pare ca unora le ia foc periodic o bujie. Cita energie irosita in van....

    RăspundețiȘtergere
  12. Cit mai nisipesti? Sa ma anunti cind treci la denisipari.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai nisipesti mult? Sa ma anunti cind treci la denisipari.

    RăspundețiȘtergere
  14. brownian ciripind, supa de pasăre se face mult mai repede la presiune,
    oricum ar fi, am înțeles că și cafeaua adevărată se face în nisip fierbinte. Există un atare document care stipulează (de la dreapta la stânga) cum în marele deșert, cafeaua nu se bea dimineața (cum obișnuim noi cei profani), ci la prânz, când nisipul arde cel mai tare și somnul cel apropiat de moarte îți dă târcoale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Se pare ca ceea ce iti scriu apare cu intirziere sau deloc

    RăspundețiȘtergere
  16. Deci, clubul off-roadistilor sau calculul matematic al caldurii degajate de gratarul sirmos?

    RăspundețiȘtergere
  17. Nasol. Asa ceva!? Altfel, ce mai faci? A fost si fiinta tomitana in grecia cu tine ca sa nisipiti impreuna?

    RăspundețiȘtergere
  18. Azi am constatat ce unii functionar au inceput sa-si mai scada din obraznicie. Nu si-au crescut capacitatea de munca, dar au vocea mai linistita....apoi, am fost placut impresionata de firma care mi-a rezolvat problemele cronice , cel putin partial, ale centralei termice. Asa am tras concluzia ca asa-zisii meseriasi cu studii medii care gabar n-au in fapt despre centralele termice m-au curatat de bani si nervi in cinci ani, inventind patologii termice. Un domn , teoretician ca si mine, specialist in matematica analitica, dar prea mic de virsta, mi-a adus aminte de faptul ca n-au disparut idealistii si oamenii corecti din lume. Un teoretician ramine sclavul realitatii, el trebuie sa fie cit mai obiectiv in cunoasterea acestei realitati. Deci, consecventa mintii in intelegere. Restul sunt facatori, facatori de orice.....deci, ar trebui sa caut un teoretician care sa si aplice teoria.....ha, ha, ha. Se pare ca m-am trezit prea tirziu....

    RăspundețiȘtergere
  19. A se citi matematica aplicata, alte greseli pot fi usor iertate....

    RăspundețiȘtergere
  20. Inițial am pornit spre Grecia, la poartă a venit arhitectul.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc