luni, 20 mai 2013

Lumini de grădină


Epoca piticilor de grădină este pe trecute. Felul în care trebuiau îngrijiți necesita prea multă atenție. Unii pitici chiar fugeau și evadau din grădină, precum cel din Amélie, alții chiar se obrăzniceau și țineau banchete nocturne sau încăierări zgomotoase ca cei din Gnomeo si Julieta.

Astfel că după decenii de supremație în stilistica europeană privind mica grădină, piticii se văd nevoiți să părăsească scena în favoarea luminilor.

Panourile fotovoltaice care nu trec de pragul stabilit de încărcare -randamentul, sunt date pentru a fi tăiate și puse la luminile de grădină.
Acumulatoarele cu defecte de suprafață sau chiar cu nivele mici de acumulare sunt dirijate spre a fi parte din luminile de grădină.
Senzorii care nu mai pot fi reglați pentru anumite intensități luminoase devin ochii; luminilor de grădină.
Tot ceea ce este deșeu de plastic este revalorificat spre a deveni, țărușul, capacul sau învelișul; luminilor de grădină.

Asistăm la ceea ce putem numi un început, pentru că tehnologia avansează și pragul de rebut crește și el. Vom avea în viitorul apropiat, lasere de grădină, clone de grădină, mirosuri de grădină. O grădină modernă se va autodetermina și vom avea tot felul de jucării care vor îmbunătății viața plantelor. Până când vor deveni și acestea parte integrantă din clona finală.

5 comentarii:

  1. Foarte frumos!!

    Vom avea poate atunci două tipuri de oameni, cei care trăiesc în casă și cei care trăiesc în grădină. Și nici unul dintre eie nu-și va mai aminti, decât foarte vag, de piticii de altă-dată...

    RăspundețiȘtergere
  2. Piticii de grădină nu vor dispărea niciodată; sunt pitulaţi, pituiţi, de-a v-aţiascunzători în sufletele plantelor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Camelia,
    Piticii de grădină vor deveni (au devenit la alții) obiecte de basm.
    Sigur se va inventa piticul high-tech care va știi să protejeze gazonul de mușuroaiele făcute de cârtițe.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc