marți, 25 octombrie 2011

De aici încolo


Acolo unde un drum se termină, începe altul.
Bicicleta privi sfârșitul drumului, privi cum stăpânul părăsește uscatul pentru a începe un alt drum; pe mare. Aceste granițe ale unor lumi antagonice, cea de uscat cu cea de apă, îl fac pe privitor să înțeleagă mai bine permisivitatea teritoriilor, astfel omul ce privește devine călător, dorește să petreacă toate lumile și să le cunoască ; astfel încep marile călătorii.


Privind la ceea ce se află dincolo de graniță, bicicleta speră în repaosul ei, că odată și-odată va putea putea pluti și ea,  în timp ce stăpânul ei, aflat la pescuit privește cerul; doi pescăruși se întorceau din insule. Va putea el vreodată zbura, gândi omul.


De aceea aflându-ne în cealaltă parte, privind peste graniță ne dorim să fim acolo, granița fiind de fapt în mintea noastră și dacă într-adevăr dorim să zburăm, se poate, să plutim, la fel, ceea ce nu se poate este să gândim ca o plutitoare sau ca o zburătoare, când reușim și am întâlnit oameni care au reușit asta, am primit de la ei permisiunea de-a scrie că ei nu mai au nevoie de a călători.


Dintr-o dată acest lucru să fie revelator? adică să se poată extrage acea imagine din memorie care să se potrivească cu cea prezentă. Privești cerul; a zbura, vezi păsările, apoi vezi numai aripile, portanța, legea fizicii, efectul Coandă, particule, ce rămâne nevăzut? Vidul!


De aceea bicicleta își spuse: de aici încolo!

9 comentarii:

  1. insemnarea ta ma duce cu gandul la vorba ca: ce nu cunosti nu-ti face rau sau ca daca nu cunosti nici nu ai cum sa-ti doresti.

    bicicletei i s-a dat ocazia sa gandeasca ca "de aici incolo" incepe un alt tot.
    frumos, optimist.
    inca un zambet :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Trebuie să nu ne oprim la granițe, cele din mintea noastră fiind cele mai puternice, fiind la rândul lor sintetizate de educație, în felul ei educația este pentru majoritari, nu există o educație pentru poeți, pentru visători, de aceea toate acestea se întâmplă mai încolo, de aici încolo. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da, mintea si nebanuitele ei cai....
    am mai dat citatul, il mai dau inca o data "Nu esti ceea ce gandesti ca esti. Dar ESTI ceea ce gandesti "- Norman Vincent Peale

    RăspundețiȘtergere
  4. și cred că nu ne rezumăm numai la gândire, faptele ne arată cine suntem, căci înfăptuind arătăm celorlalți de ce suntem în stare.

    RăspundețiȘtergere
  5. evident nu avem cum sa ne rezumam doar la gandit.
    insa, acesta este primul pas.
    cum spune si in film : "thoughts become things"

    RăspundețiȘtergere
  6. Democrit ar fi fost mandru de tine :)
    1.Nu exista materie, decat daca exista neantul, vidul. 2) Nevoia il face pe om sa evolueze.

    Granita fizica nu exista decat in vidul din capul lor :)))

    Da, ai permisiunea sa scrii acelasi lucru si despre mine DE AICI IN COLO :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Am notat, lista nu este lungă, nici exclusivistă! :)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc