duminică, 8 mai 2011

O poveste



Povestea de mai sus este minunată şi farmecul pe care actorul John Travolta îl are povestind, face ca povestea să devină mai mult de atât; o naraţie, ea este chiar o lecţie.

Filmul "A Love Song for Bobby Long" de unde este această secvenţă este bun, cu mult peste medie şi merită văzut.
http://www.imdb.com/title/tt0369672/

18 comentarii:

  1. Mda.
    La acest personaj femeia a fost redusă la a pussy. Tipul din clip (n-am văzut filmul!) pare să fii făcut o obsesie pentru fragmentul de femeie numit păsărică.
    Dar mă întorc la povestea eroului şi le leg. El (eroul) a căutat-o pe EA - pe aleasa lui, toată viaţa. Şi când în sfârşit a găsit-o... a pus-o pe fugă din cauza obsesiilor lui sexuale??!
    Sper să nu. Pentru mine povestea asta ar fi prea mult!!
    :))))

    Acum serios, Scorchfield, tu crezi că femeia şi bărbatul mai au vreo şansă de a fi fericiţi?
    Mă uit la felul în care-şi taie punţile dintre ei şi mi se pare că pe zi ce trece rămân tot mai puţine şanse.

    Observasem şi la comentariile lui Liviu şi mă uimeam. Descrierile cuplului se bazau pe ierarhii, indiferent pe ce domeniu se punea accent. Biologic - el e mai puternic c-aşa a decis natura, moral - femeia nu mai e respectată fiindcă nu mai e "supusă".
    De fiecare dată, raporturile erau de subordonare, dihotomice... penibile - îndrăznesc să spun, în măsura în care specia e alcătuită din "femeie şi bărbat".
    Dar, făcând abstracţie de Liviu care e o persoană elevată, în mentalitatea unora, "femeile nu e oameni".
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. dincolo de poveste...sau chiar in poveste...sunt interesante reactiile ascultatorilor...
    da...nici nu ne dam seama cat de transparenti suntem...

    RăspundețiȘtergere
  3. Blue Freedom

    Cred că voi face azi o postare din răspunsul meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pandhora

    Filmul este bun, bun pentru că acţiunea şi personajele nu dau de bănuit deloc, în felul artistic, la urmare şi finalul este neaşteptat, dar peste toate acestea mesajul filmului este deosebit şi acesta se referă la "cunoaştere" la "cărţi", acelea de citit!

    :)

    P.S.
    Filmul a fost de două ori pe TVR ( pe 2 cred )!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am văzut filmul. Iar povestea din fragment, fără un context... este o lecţie pentru ce? Pentru faptul că fiecare caută fericirea acolo unde nu o poate găsi? Pentru faptul că reduci femeia la o bucată de... ce era? O monedă? Un prezervativ? Pentru faptul că e a ta şi o poţi duce cu tine unde vrei şi când doreşti, o ai în stăpânire? Dacă e aşa, atunci nu e o lecţie de inteligenţă... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu te mai supăra atâta pe artă, când uneori simbolul ei ne depăşeşte nu trebuie să dăm cu parul. :)

    Unde este lecţia?

    În inducerea în eroare; femeia la fel ca banul are ataşată valorii, iar valoarea este nepreţuită pentru om. Am citit de unele triburi în care calul, spre exemplu, era mai valoros decât femeia, sau în zilele de astăzi când pentru mulţi copilul este mai valoros decât femeia care i-a dat naştere, la fel fac şi multe femei, pentru care bărbatul odată ce a procreat cu ele nu mai devine atât de interesant, lista în care femeia sau bărbatul este pusă/pus în faţa valorii poate continua. Aşa am ajuns la pussy, expresia care a deranjat pe mulţi, altă valoare!

    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu expresia de pussy m-a deranjat pe mine (că n-ar avea cu ce, acolo îi dau parţial dreptate, după cum dintr-o anumită perspectivă şi bărbăţia lui Făt-Frumos stă în paloşul lui gros) ci faptul că pussy este redusă la ceva minuscul care îţi aparţine, îl bagi în buzunar şi îl porţi cu tine peste tot.

    Dar ai dreptate, nu am înţeles. Şi îmi pare bine că am întrebat. Alternativa ar fi fost să nu întreb şi să plec de aici mai bogat cu un articol format din două fraze şi un clip de pe YouTube... Asta apropo de o altă nuanţă a bogăţiei sau a valorii... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Întregul e mai mult decât suma părţilor. E mai interesant, mai incitant şi are cel puţin valoarea pe care i-o acorzi unei din părţile din care e compus.

    N-am descoperita apa caldă, ci am adus argumente care-ţi respectă criteriile. E o pledoarie pentru întreg.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lotus

    "A băga în buzunar" sau "a intra în minte", a intra sui-generis, "a scoate din buzunar", "a ieşi din minte", a ieşi.

    Într-un tablou, într-o naraţiune, simbolul este înconjurat; este descuranjant să reduci tot la simbol, este adevărat că el contează şi poate chiar datorită lui se face restul, dar şi ceea ce se produce în jurul lui este interesant. Chestia cu băgatul în buzunar, aşa pur şi simplu, cade! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Blue Freedom

    Este o pledoarie pentru visul oricărui copil-bărbat pentru a înţelege cum trebuie să devină bărbat, apoi fără să vrea va deveni bărbat-copil. Regretul final de fapt aparţine tot femeii.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Scorchfield:

    Mi-a plăcut cum ai revelat sensul povestirii, îmi place şi cum ai explicat simbolul buzunarului (minţii)...

    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu. Te înşeli.
    O femeie adevărată n-are astfel de regrete.
    De ce?
    Pentru că se adaptează din mers tuturor rolurilor pe care iubitul ei le joacă. Asta înseamnă să iubeşti. Să accepţi cu seninătate şi să-i fii alături zâmbind şi bucurându-te cu el de toate darurile vieţii.
    Ai observat un cuplu de bunici care-şi plimbă nepotul (nepoţii)? Câtă frumuseţe şi duioşie se află acolo? Ce înţelepciune!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Timpul le arată pe toate!
    În ultimul rând, "cu bunicii" este atât de rar, bunicii se uită la OTV.

    Eu chiar mă plimb şi am şi uitat imaginea pe care tu mi-ai scris-o. Bunicii!

    RăspundețiȘtergere
  14. Delicios de adevărat!La 10-11 ani nu poţi gândi altfel... :P

    RăspundețiȘtergere
  15. Rodica

    Foarte aproape de adevăr, povestea de fapt nu reflecta copilăria, ci ceea ce mult mai târziu maturul şi-a închipuit, descompus şi a descusut! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. a gândit la maturitate,sau în adolescenţă,ce-i drept...dar de simţit a simţit atunci...până la cuvinte e rost de simţuri!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc