Construcția din P-ța 700 |
“Să nu te izolezi de lume. Nu-ţi ratezi viaţa când o pui in lumină. Tot efortul meu, în toate situaţiile, nenorocirile, deziluziile, se îndreaptă spre reluarea contactelor. Până şi în tristeţea asta din mine, câtă dorinţă de iubire şi câtă beţie chiar şi-atunci când nu văd decât o colină în aerul serii. ... Esenţialul: să nu te pierzi şi să nu pierzi ceea ce, din tine, doarme în lume.” Albert Camus, Caiete
luni, 29 iunie 2015
G
duminică, 28 iunie 2015
Vara
Limbaj
semnele |
Reținem în toate acestea mirarea. N-am reușit să afișăm mirarea agentului 007 de la BGS, nu putem fi perfecți, în tufele de pin, fotograful nostru a fost încurcat într-un cuib de mierlă. Și cânta așa frumos.
joi, 25 iunie 2015
Când aerul acela se zbate între jumătăți
miercuri, 24 iunie 2015
Demitizare lacustră
marți, 23 iunie 2015
Tot conceptul chior de simetrie
Timișoara, spre p-ța Traian |
duminică, 21 iunie 2015
Solstițiu de vară
Mimoza |
Dorm la cinci-șase metri în linie dreaptă de cuib. Undeva în diagonală prin stânga patului doarme una dintre cele mai frumoase și curate sălbăticiuni, pitulicea. Visele mele se amestecă cu ale ei, sau invers; ceva mai încolo, mimoza înflorește cu putere.
miercuri, 17 iunie 2015
Epifanie cu păsări
P-ța Unirii Timișoara |
luni, 15 iunie 2015
Arta nu poate fi religie
Timișoara, vis a vis de Continental Hotel |
Sigur că arta se metamorfozează pe secole, pe curente, pe mode, pe ani, pe persoane, pe tehnică, pe vis și pe dorință, pe multe și multe altele. De aceea arta nu poate fi religie, pentru că instituția nu există și cei care cred că faci artă datorită instituției, se înșeală. Arta nu are bariere. Religia nu numai că le sugerează, dar le plantează.
Un fus, rotit să ne adoarmă, o opincă încălzită, sâni mici de fecioară ș_o privire lipsită de oglinjoară.
duminică, 14 iunie 2015
vineri, 12 iunie 2015
Imagine of ressurrection
Timișoara bv. 3 august 1919 |
Emperor Meiji:
"In a world
Where all the seas
Are brethren,
Why then do wind and wave
So stridently clash?"
http://www.threshold.ca/AB/WAKAPOETRY.HTML
joi, 11 iunie 2015
Lumina ochilor
Timișoara, cap de cariatidă dintr-o clădire de vis-a-vis de Parcul Poporului, spre Piața Traian |
În final, toate atributele luminii nu dau nici o șansă punctului de vedere. Pentru că acesta este în umbră? Pentru că soarele fiind sus pe cer, naște sub o frunte, zona oculară de penumbră? pentru că nu vedem în lumină directă? În contralumină suntem orbi, opaci, rătăciți?
În final, pentru că deja scriu prea mult, trebuie scris că nu știm să privim.
joi, 4 iunie 2015
marți, 2 iunie 2015
În fața plutonului de execuție
Necitind pe Malraux, sau Sartre, dar chiar și Márquez descrie cu lux de amănunte plutoanele de execuție, necitind în general, te poți numi profan în ale scrisului. Ceea ce doresc să scriu ține de nuanță, nu de execuția în masă, discutăm unghiular nu totalitar. În schimb Breban nu știe nuanța și bate câmpii. N-am citit deloc Breban și se pare că-am făcut bine. Citesc din ce în ce mai puțină literatură autohtonă, cred că asta-mi creează o imunitate personală.
Să mai citesc din Ovidiu, din Metamorfoze, din miriadele mitice ale existenței zeilor, pe vremea când trăiau printre noi, oamenii.
Să mai citesc din Ovidiu, din Metamorfoze, din miriadele mitice ale existenței zeilor, pe vremea când trăiau printre noi, oamenii.
http://www.quazoo.com/q/People_executed_by_firing_squad_by_country
despre retardații din Academia Română, exemple:
dar nu că sunt retardați, ci că sunt numiți acolo să fie așa, și victimele le-au pus acolo și chiar nu le-au păsat că vor fi pisați la rândul lor.
De ce?
Pentru că avem o tradiție, o mentalitate să ne-o tragem reciproc, la fel ca alții, normal, dar nu ca toți.
dar nu că sunt retardați, ci că sunt numiți acolo să fie așa, și victimele le-au pus acolo și chiar nu le-au păsat că vor fi pisați la rândul lor.
De ce?
Pentru că avem o tradiție, o mentalitate să ne-o tragem reciproc, la fel ca alții, normal, dar nu ca toți.
luni, 1 iunie 2015
Perimetru
Perimetru |
Aș discuta despre perimetru, despre ceea ce înconjoară un semn!
Aș discuta despre măsura perimetrului, despre faptul că tot ce ne înconjoară este deja măsurat, trasat, însemnat. Apoi aș lua zborul, ca simbol, ca semn, și aș încerca să-i trasez un perimetru.
Delphi Museum, Greece |
Abonați-vă la:
Postări (Atom)