luni, 24 septembrie 2012

Scurtă plimbare pe înserate

Baia îi oferi din nou siguranța unei priveliști duble, din partea cealaltă, propriul chip îi zâmbea din oglindă. Nu se putea machia fără să se spele pe dinți. Albul chiuvetei amestecat în spumă fină se lăsă dus în dâre lungi maronii. Se șterse cu un prosop și insistă cu acesta pe incisivi; se mai privi o dată, balansă maxilarul. Pe etajera lipită de oglindă, o panoplie de culori alcătuia un rococo subtil. Alese contur pentru buze, apoi pentru ochi, coloră spațiile descrise, apoi un pămătuf se ivi pe obrajii ei. Își drese părul cu o perie enormă, îl curbă oarecum în fața urechilor. Se mai privi odată. Privea un corp ce-și avea ascunse părțile intime într-un desu delicat, semitransparent.

În camera de zi se îmbrăcă încet, cu ochii atenți la ceas. Un taior superb îi acoperi trupul. Deschise ușa de la intrare și întunericul năvăli în hol. Chemă scurt cățeaua, care supusă, veni repede de undeva din străfundurile apartamentului. Îi puse lesa și o scoase în noapte la plimbare. Asta da singurătate, gândi ea, în momentul când aerul proaspăt îi umflă plămânii.

Într-un răsărit de lună plină, tocurile ei de 9, scoteau un zgomot absurd.

10 comentarii:

  1. Frumos. Elegant şi misterios. Mergea şi-un parfum.

    Da' de asta ce zici?
    :))))))
    Şi-a aruncat pe ea un tricou, o pereche de blugi şi a sărit în pantofii sport. A fluierat câinele. El a apărut, oarecum timid, de sub canapea. L-a luat sub braţ, ca pe poşetă şi a ieşit bombănind:
    -Ascultă javră, să-ţi intre bine-n cap că n-am chef să stau după tine. Rămânem preţ de-o ţigară, bine? Dacă nu eşti gata, te dau la hingheri!


    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Varianta ll: in timpul plimbarilor ei din ultimii ani un suflet ratacit de om se atasase asa de tare de ea incit nu voia sa-i dea drumul. era captiva in pantofi,in pantaloni, in aer, era captiva in aceasta viata. Se zice ca in plimbarile ei nocturne ciinele sau pisica (unul din aceste animale domestice) gasise un os fermecat care avea darul sa ridice cimpul electromagnetic inhibant si erau semne ca ramasesera doar citeva luni de captivitate....acest cimp putea aduce fericire Omului intristat, femeii si animalului domestic....

    RăspundețiȘtergere
  3. BlueIris
    Rămânem preţ de-o ţigară, bine?
    Rămânem doar noi, singuri!
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă e vorba de noi doi, preţ de-o ţigară e prea puţin, nu crezi?
      :))

      Ștergere
  4. Anonim
    Insist să ciripeşti printr-un nume!
    Astfel trilul meu rămâne-ngheţat-ntr-un fluierat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Numele meu este anonim....

    RăspundețiȘtergere
  6. I am Field, Fly - Fly, Field; Scorchfield!

    P.S. Fly-Fly, copy-paste doctor Lecter!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu exact ce esti tu, dar nu ma deranjeaza prea mult. Inca. In rest, iti recomand un absinth si Un trabuc pentru a scapa de chinurile supraeului....mai exista si alte metode, dar tie , ca iubitor de aparente, nu iti sunt recomandate...

    RăspundețiȘtergere
  8. Culoarea singurătăţii ...
    Ce vârstă o fi având?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Culoarea singurătății are vârsta pe care anii cenușii reușesc să o traverseze.

      Ștergere

mesajele anonime nu se citesc