joi, 16 ianuarie 2014

Să sugi

în onoarea lui C. Bukovski

Spre miezul nopții,
Cățeaua lătra disperată.
Suntem iarna-n-călduri.

Am ieșit afară deodată,
Și-o pizdulice-și plimba potaia pișată;
Pe strada din fața mea.

Mai urma doar următoarea.

5 comentarii:

  1. Foarte elegant. Si eu cind veneam spre seara spre casa , in benzinarie o dacie veche condusa de un pitigaiat l-a zgiriiat pe un opelist cu borjogi tari. Pitigaiatul arata ditamai beldia inoxidabila. Din fata veneau inca trei masini. Practic eram prinsa intre ei. Atunci m-am gindit c-am avut o inspiratie proasta, mai raminea ca omul cu borjogii tari sa traga cu o arma. Sigur as fi fost o victima intimplatoare. Asta este. Ma intreb, al naibii testosteron, de ce nu se poate ca acesti oameni sa constate linistit daunele si sa-si repare masinile pe asigurare. Cam asta este, ratiunea este sedusa de testosteron.

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi uite aşa un scenariu de idei, asta despre "mai urma şi", unul chiar previzibil, şi uite aşa, strada ta, locul în care s'ar fi putut întâmpla totul.
    Un a fi în călduri hotărâtor, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce ar fi urmat ar fi fost irefutabil, cam aşa?
    Ziceam să întreb şi asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot din timpul zilei: pina la urma apa din grinda curge de pe terasa blocului. Repara locatarii coloanei. S-a crapat cartonul de la soare. Eschivare totala. Ba n-au ajuns acasa ba sunt in spatele usilor si fosnesc febril, asteptind sa vada rezultatele. Ma gindesc ca toti administratorii de bloc ar trebui sa sustina un interviu medical, cu intrebari care sa le verifice capacitatea de intelegere a limbajului, capacitatea de exprimare in conditiile respectarii opiniilor locatarilor si multe altele. Este super tare. Faci un curs de administrator, apoi te pensionezi medical 4 ore ca sa ai voie sa lucrezi, apoi iti iei multe blocuri in arenda, program de belfer 8 ore pe luna contra a 450 de lei, taxarea apei reci cu preturi neoficiale, dar intotdeauna mai mare cu 25_33% fata de cel afisat de apa nova, etc, etc. Orice discurs este interminabil, totul este eu am facut, eu am dres, mai intii sa-ti povestesc eu de problemele mele, apoi iti balmajesc eu ceva despre ce ai tu nevoie....ce naiba, doar sunt smechera, nu, doar sunt administratorul blocului! Daca ai vreo problema tehnica spune-mi-o mie ca te rezolv eu! Cu rabdarea de felina te astept sa pleci si apoi afisez eu un abtibild cu firma de reparatii! Asa sunt corecta, nu ma pretez la bacsis. Nu umblu cu maruntis. Electrocuteaza. Umblu doar cu hirtie. Hirtie nobila. Stringe bani sa vada machu-pichu. Are si ea un vis. Machu-pichu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Camelia
    Iarna acestui an este o „iarnă-n călduri”, noi doar imităm natura.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc