miercuri, 16 octombrie 2013

„Este indecent să fii creștin, în ziua de astăzi”. - tot Friedrich

Trei pagini scrise de Alain de Botton, traduse de Veronica Tomescu și Cristina Drăgulin, două vrăjitoare care au reușit să răstălmăcescă versurile acestui filosof preailuminat - Alain de Botton. Eu am pregătit rugul, rog licitație asupra lemnelor. Ce preferați? molizii plini de rășină cu iz de tămâie, sau lemne de gard, din fag, udate de ploi și câini ce put a oțet (amoniac) atunci când le pui în sobă?




Ce-am mai reținut: tânjirea, masturbarea în locul_acolo unde nu ne vede nimeni. Apoi ieșim la lumină -fără să ne spălăm pe mâini, mai curați și mai puri. Sigur privim asta, pentru că odată descătușați de toată tensiunea interioară, lumea nouă este altfel. De aceea îi salutăm pe toți, dăm mâna cu toți, îi pupăm pe toți, îi iubim pe toți...

Alain de Botton, Consolările filosofiei, Curtea Veche, 2006, toată cartea.

4 comentarii:

  1. "Cele două mari droguri europene, alcoolul şi creştinismul", spuneau acolo nişte cuvinte.
    Să fie astea amândouă ca un "altar" sordid?

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem țara care are mai multe biserici decât școli sau spitale, în schimb alcoolul este la mare cinste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi în acele biserici slujesc mai mult purtători de sutană decât oameni cu har, cei cărora li s-a deschis astfel poarta către absolut.
    Oricum, de ceva vreme pare că Dumnezeu şi-a luat vacanţă de la om.
    Biserica a devenit o afacere.

    Alcoolul e locul în care unii caută uitarea sau euforia.

    RăspundețiȘtergere
  4. se cuvine sa revin cu un raspuns la aceasta de urmare postare a ta, numai ca nu-mi pot permite s-o fac neserios, aici, in cateva randuri, nici fata de tine, nici fata de personajele aduse in discutie, nici fata de problemele ridicate, nici fata de subiect in sine. Spatiul nu-mi ofera prilejul sa respect punctele fiecaruia de vedere si nici macar pe al meu.

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc