sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Levitație

≪ Dacă plecăm de la revelația primă a celuilalt ca privire, trebuie să recunoaștem că ne încercăm inaccesibila ființă-pentru-celălalt sub forma unei posesii. Eu sunt posedat de celălalt; privirea celuilalt îmi șlefuiește corpul în nuditatea sa, îl face să se nască, îl sculptează, îl produce așa cum este, îl vede așa cum eu nu-l voi vedea niciodată. Celălalt deține un secret: secretul a ceea ce sunt. ≫

Jean Paul Sartre, Ființa și neantul, Paralela 45, 2004, pag.499

6 comentarii:

 1. O reprezentare personala, ceea ce nu este acelasi lucru cu o fotografie si cu atit mai putin cu o pictura. Reprezentarea este o "punere" in patternuri mentale personale despre lume si viata.

  RăspundețiȘtergere
 2. O reprezentare personala, ceea ce nu este acelasi lucru cu o fotografie si cu atit mai putin cu o pictura. Reprezentarea este o "punere" in patternuri mentale personale despre lume si viata.

  RăspundețiȘtergere
 3. O reprezentare personala, ceea ce nu este acelasi lucru cu o fotografie si cu atit mai putin cu o pictura. Reprezentarea este o "punere" in patternuri mentale personale despre lume si viata.

  RăspundețiȘtergere
 4. O reprezentare personala, ceea ce nu este acelasi lucru cu o fotografie si cu atit mai putin cu o pictura. Reprezentarea este o "punere" in patternuri mentale personale despre lume si viata.

  RăspundețiȘtergere
 5. Te-ai gândit de două și ai scris de patru, dar vodca merge doar o singură dată! (nu ține repetiția acum)

  RăspundețiȘtergere
 6. da,din greseala. n-am semnal bun wi-fi si cum n-am nici prea multa rabdare atunci apar ....ecourile

  RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc