marți, 22 ianuarie 2013

Drepturile bicicletelor


Tot mai multe biciclete zac neîngrijite, lipsite de apărare sau chiar legate.
Cazurile ce s-au înmulțit în ultima vreme stârnesc oprobriul public, mai ales că iarna nu se anunță blândă. Sunt tot mai multe evenimente în care sunt implicate biciclete, care scoase cu forța din casă, sunt împinse și supuse unor tratamente pentru care acestea -bicicletele, n-au fost proiectate.


Un savant nordic, care sub protecția anonimatului, a reușit să ne indice cele mai multe abuzuri asupra acestui ecologic, ieftin și sfânt mijloc de transport. Cel mai grav fapt se referă la cauciucuri, nu există o lege a cauciucurilor de iarnă la biciclete, ele -cauciucurile, de fapt sunt de vară. Închipuiți-vă să vă scoată cineva în pantaloni scurți afară iarna și să vă trimită după pâine.

Nu există o lege prin care lubrifierea rulmenților și tuturor pieselor metalice ce suportă momente de rotație să fie unse cu vaseline ce fac alunecarea ușoară până la minus treizeci de grade Celsius. V-ar place o perie de sârmă pe gâtul uscat al unui ger identic?

Nu există o lege a păstrării în bune condiții. Bicicletele sunt uitate afară în frig, legate (ca nu cumva să fugă), lipsite de un acoperământ care să le protejeze la intemperii.

Etc. (Aștept sugestii)

Subsemnatul Biclă Triciclu vă anunță că a inițiat deja o lege în parlament și dorește să semnați această moțiune și pentru ca victoria să fie completă, să donați câte 50 de lei în contul 50X4 FRAE RE4500 567 113245 ROL1 deschis la Banca Of-uȘuor Capital din Capitală, în numele ONG-ului „Dreptul și Stângul Bicicletei”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

mesajele anonime nu se citesc