luni, 6 februarie 2012

Ciocănitoarea


Există o creație independentă de natură, cea a dorinței, a îndeplinirii, a felului singular manifest în fața naturii.
Singura tangență este într-o destăinuire lăuntrică, într-o reprezentație în care dorești să te împlinești și poate singura, în felul în care scriu acum, ar fi ciocănitoarea; Ianus!

_ celor ce iubesc HD-ul:

22 de comentarii:

 1. multumesc pentru chestia asta. nu pentru mesajul subtil pe care l-ar putea transmite ci pentru faptul ca auzind pisica mea pasarile cintind a devenit foarte vigilenta si nedumerita, ca un fel de evocare a copilariei ei varatice. a inceput sa caute prin casa, sa ma miroasa, sa ma ameninte cu muscatul in cazul in care nu gaseste acele minunate surse sonore....nici nu stii cit de destepte sunt unele pisici!

  RăspundețiȘtergere
 2. despre culori, tocmai am auzit o enumerare....

  RăspundețiȘtergere
 3. adică în umbra unui tril stă o culoare?

  RăspundețiȘtergere
 4. exagerezi. unii orbi vad albastru. este o chestie complicata, dar sa nu transformam blogul intr-un forum stiintific

  RăspundețiȘtergere
 5. Tocmai ce ai reușit să citești ultimul comentariu in Braille, ai experiență de albastru!

  RăspundețiȘtergere
 6. nu, as zice ca ma atrage o culoare diafana, ca razele soarelui distilate dimineata de straturile de aer de cimpie manoasa, unoeri amplificata de picaturile de ploaie in mii de nuante nenumite dar numarate de cataloage.

  RăspundețiȘtergere
 7. eu nu am ureche muzicala (pe bune). dar ar putea fi interesanta aceasta ipoteza: 7 note muzicale pentru 7 culori. Ciocanitoare scoate 7 note muzicale pe care tu New pitagota le-ai identificat cu o culoare a curcubeului?

  RăspundețiȘtergere
 8. scuze pentru multiplele greseli - scriu fara ochelari. in acord cu evolutia prezisa de scorchfield -apollonul

  RăspundețiȘtergere
 9. Este destul de tragic ce ți se întâmplă, cred că-ți ajunge, las-o mai ușor.

  RăspundețiȘtergere
 10. uite realitatea stiintifica aici http://articles.cnn.com/2009-02-09/health/synesthesia.genes_1_synesthesia-brain-regions-visual-areas?_s=PM:HEALTH.

  RăspundețiȘtergere
 11. nu știam că gif-ul meu albastru ți-a indus un sunet...
  mergea să scrii doar despre sinestezie, pe blogul tău eventual.

  RăspundețiȘtergere
 12. verde cu albastru cam așa ar suna.

  RăspundețiȘtergere
 13. ti-am mai spus: a indus o reactie la pisica. adica mi-a aratat ca pisica are memorie de lunga durata. blog nu am si nu sunt egoista. cred ca oamenii sunt mai toleranti daca au acces la cunoasterea adevarata si la dezvoltarea gindirii. totusi asociatia 7 sunete (note) - 7 culori ale curcubeului am facut-o de-abia ieri si ma gindeam ca daca tu erai un neopitagoreic autentic ai fi ncercat sa analizezi frecventa notelor muzicale in relatie cu lungimea de unda a culorilor primordiale. nu stiu daca s-a mai facut o astfel de lagatura pina acum. daca tu ai fi un fizician adevarat si ai lucra in biotehnologie atunci ai putea fi implicat intr-un proiect de retele neuronale care reproduc functii senzoriale-cerebrale. cam asta am avut in minte cind ti-am scris, iar tu mi-ai recomandat mai mult odihna. unii oameni se cred subtili - adica oamenii insistenti pot fi asemanati cu o ciocanitoare, altii ii fac corbi, ca sa nu zic altceva...sa mai amintim ca apollo avea legatura cu corbul - si (poveste foarte complicata) a primit "darul" de a vesti moartea unui om. unii oameni se supun acestor legi, altii nu...altii....

  RăspundețiȘtergere
 14. ana,
  un galben solar îmi ciocănește mai ca ciocănitorile din pădurile americane, stai că aud și-un corb!

  RăspundețiȘtergere
 15. Anonim
  Fă măcar un blog pentru pisică, astfel vom citi și noi despre asocierea felină a sunetelor, cu culorile ce ne înconjoară.

  Apollo are legătură cu multe, nici lui nu-i place să fie prea mult chemat prin nume.

  RăspundețiȘtergere
 16. eu voiam sa iei mai in serios teoria cu notele muzicale si culorile curcubeului. ti-am spus-o pentru ca "cearta" cu tine m-a inspirat. de ex ce frecventa acustica ii corespunde notei re? ce culoare asociezi cu nota re? daca stim culoare atunci vom sti si lungimea de unda. sinestezia mea nu este atit de specifica pentru ca nu stau bine cu "muzica". deci nu pot face acest experiment.

  blog nu am si nu cred ca-mi voi face pentru ca nu prea am timp. ma delectez cu ce exista deja - desi uneori reusesc doar sa-i "necajesc" si ma necajesc pentru ca apar disfunctii de intelegere-cunoastere.

  RăspundețiȘtergere
 17. Da, trilul are culoare! Dar trebuie să găseşti perspectiva cu gust, culoare, miros, pipăit, auz...

  RăspundețiȘtergere
 18. Anonim
  te iau în serios, dar sunt afon.
  pentru nota Re, lasă-mă să mă consult cu Mozart, mâine îţi voi povesti la trompetă.

  RăspundețiȘtergere
 19. ioana geacăr
  normal că aşa este, dar trebuie neapărat să ştie toată lumea? :)

  RăspundețiȘtergere
 20. pentru comunicare şi pentru Anonim
  http://www.youtube.com/watch?v=OKDcWyJaaoc

  RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc