miercuri, 27 februarie 2013

Insula carnivoră

Life of Pi - carnivorous island
În cele mai multe metafore vizuale predomină acțiunea, tocmai dinamismul dă sens tuturor simbolurilor. Într-una din cele mai liniștite vedenii, cea a insulei plutitoare din filmul „Viața lui Pi”, insula ne apare (repede) văzută din exterior și numai ochiul atent observă altceva. Insula aceasta este carnivoră și pentru cei care nu au văzut filmul, felul ei de a fi așa, se putea vedea doar noaptea.

Ceea ce te-a salvat ziua, te poate omorî noaptea. Ceea ce crezi conștient că faci bine, poate deveni la un moment dat magnetul tuturor coșmarurilor.

5 comentarii:

  1. presimțeam eu că se va ajunge si la carnivoroasa chestiune :)

    RăspundețiȘtergere
  2. și așa mi se pare că pentru vedenia de mai sus am scris prea mult :)
    oricum insula este frumoasă, pare că respiră, sau chiar respiră!

    RăspundețiȘtergere
  3. Altceva, mai linistit nu ai? Parca erai mai optimist! Un prieten mi-a sugerat ca ....nu trebuie sa fim prea entuziasti in legatura cu aceste descoperiri...pentru ca nu....au viitor. Deci, cunosc, ma bucur sau ma intristez, dar mai apoi trebuie sa acord o semnificatie acestor cunostinte, iar acestea nu pot schimba inca viitorul omenirii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Crezi că eu știu care este viitorul?
    Viitorul meu îmi este necunoscut, ce să mai scriu de „cel al omenirii” -când scriu asta, capul mi se ridică odată cu alungirea verticală a gâtului - ...omenirii.

    Încearcă:
    viitorul omenirii...sus, sus și cu ochii pe tavan.

    RăspundețiȘtergere
  5. Super tare...asta cu ridicarea gitului si cepizarea ochilor. Ma duce cu gindul....la viitorul dinozaurilor...oare cum isi ridicau ei gitutul si faceau ochii mari?

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc