joi, 22 martie 2012

Nu sabia, ci mâna din stâncă


      În Atica, la est de Athina, peste aeroportul internațional Elefthérios Venizélos se află localitatea Markopoulo (nume de călător). În timpul celui de-al II-lea Război Mondial aici s-au dat multe lupte , unele din partea rezistenței locale, altele mai apoi pentru ocuparea pozițiilor strategice ce vizau porturile Pireas (în sud) și Rafina (în nord). Localnicii au ridicat un mic monument în memoria celor ce au opus prima dată rezistență și mai apoi i-au alungat pe nemți din Grecia.


      Monumentul se află la ieșirea din Markopoulo spre aeroport, și pare ca un meteorit aruncat din spațiu peste iarba îngălbenită de soare. O mână iese din stâncă -nu o sabie, gestul nu pare un rigor-mortis, mai degrabă o ștafetă. 


      Mi-am amintit de Termopile și de anunțul pe care călătorul trebuie să-l facă mai departe și să spună povestea eroilor, aici nu trebuie să spui nimic, trebuie să iei arma și să te duci mai departe.

6 comentarii:

  1. Foarte departe, cred că Marco Polo, neștiind unde se termină pământul, a mers foarte departe!

    RăspundețiȘtergere
  2. Și ??? A reușit să afle unde sau dacă se termină pe undeva pământul ?? Nu a obosit să meargă atât de departe??? :) uffff , știu .... pun prea multe întrebări :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu n-a obosit, l-au prins în schimb chinezii, avea ceva viermi de mătase de contrabandă! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :))) Super tare !!! Și i-am spus sa ocoleasca China , dacă tot umblă cu viermișorii

    RăspundețiȘtergere
  5. Călătorul este un ambițios, nu-l oprește nici marea, nici vârful munților; dacă în Shangri La poposește doar, în insula nimfei Calypso poate primi nemurirea!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc