joi, 29 martie 2012

Disperări; setea și foamea


Întotdeauna la destinație, atunci când drumul lung s-a terminat, când oboseala a devenit cronică, se merită a se servi o masă deosebită. Oricâtă apă sau suc s-a băut pe drum, setea a revenit la masă și a făcut pe unul dintre copii să verse paharul cu apă. Efortul de-a schimba fața de masă era prea mare, așa că lumea s-a așezat să mănânce ceea ce fiecare a ales cu bună_știință și s-a mâncat în disperare.

Spre seară, vântul a încetat, soseau alți călători, soseau feriboturile din insulele Cicladice. Portul Rafina se umplea brusc cu agitația noilor veniți, autocarele întorceau în parcarea portului, motoarele țineau isonul celor de pe vapoare, după o jumătate de oră a revenit liniștea. La plecare, la ieșire, sub meniul oficial,     m-am întâlnit cu țara mea.



Disperările, precum setea și foamea au încetat, începeau altele.

13 comentarii:

  1. da, tinjesc dupa niste fructe de mare delicios preparate in grecia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fără a fi disperat, ar trebui să scot la concurs un loc, sau două locuri, de mers în Grecia. Majoritatea celor ce-și petrec vacanțele pe acest tărâm, habar n-au ce s-a petrecut la câțiva kilometri de ei acum mii de ani, și este păcat.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Disperarea când îmi vine..."
    :))
    Nu-mi mai vine. Mi-a trecut!
    >:D<
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. zicerea ta de mai sus este.... ambigua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Crisa
    Hmm, oare s-ar căuta așa ceva? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim
    Adică, de ce ambiguă? că o deznod repede și dacă nu pot, chiar o tai!

    RăspundețiȘtergere
  7. pai, nu se intelege daca faci un concurs si oferi 2 locuri (bilete) in grecia pentru cistigatori sau faci un concurs centrat pe 2 locuri din grecia pentru....testarea cunostintelor

    ti-ai deschis o pensiune in corint unde servesti fructe de mare?

    RăspundețiȘtergere
  8. s-ar putea să ofer 2 locuri și nu la Corint, ci mai aproape la Athina (Atena), contează până la urmă regulamentul, pe care nu îl am încă!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte ingenios. Am oroare de examene si concursuri, asa ca nu voi participa. Selectia mi se pare mai buna. De ex le-ai putea solicita gasirea unei "relicve" printr-un labirint de locuri si momente semnificative pentru grecia antica. le dai niste clue-uri si le soliciti sa faca documentare, mers la picior, sa refaca un drum, etc

    Tu stii cum araza frunza de acant? dar ce le-a spus Sf Paul corintienilor?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ideea pe care o am este veche, dar greu de realizat, încă mai trebuie gândită bine, dar primesc sfaturi.

    Am scris de frunza de acant. Cât despre Sf. Pavel avem o poveste veche, poate am să o public pe blog, în orice caz pe colina Areopagus (Areios Pagos) din Athina unde a fost judecat Sokrates, Sf. Pavel la pe creștinat pe Dionisie (ce a devenit patronul Athinei creștine). La Corint povestea este chiar mai frumoasă!

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc