vineri, 20 ianuarie 2012

Wim Wenders - arta de-a accepta



Lisbon Story (1994)


http://www.imdb.com/title/tt0110361/


     În accepțiunea celor ce se cred autoironici, arta nu există decât așa cum o ascultă ei, cum o pricep sau mai grav, cum o învârt. Lor trebuie să le explici totul, ca nu cumva să fii acuzat, ca nu cumva să furi de undeva ceva, misterul lor provine dintr-o simplitate catolică; chiar și ceea ce nu există aparține lui Dumnezeu.


     Dacă vor să învețe ceva? Niciodată. Recursivitatea unor șiruri alfanumerice ca „etcetc” sau „blabla” încearcă să-mi seducă violența. Nu devin jandarmul nimănui. Momos a explodat de ciudă spre ciuda mea.

10 comentarii:

  1. clubul anonimilor spontani20 ianuarie 2012 la 21:03

    În accepțiunea celor ce SUNT autoironici, arta există si o inteleg poate mult mai bine decat cei care se considera superiori in aroganta si infatuarea lor. Nu trebuie explicatii, este indeajuns o privire pentru a-si face pareri, din pacate pentru cei superiori poate prea bine intemeiate. De aici si incercarile de manipulare a "cititorilor". Nu cunosc detalii legate de catolicism. Nu cred in barbos, nu imi fac cruci largi, injur, beau, fumez si sunt plin de alte vicii. Da, si eu ma gandeam ca Dumnezeu isi apartine lui insusi!

    Șirurile alfanumerice ca „etcetc” sau „blabla” nu încearcă să-ți seducă violența. E exprimarea ta atunci cand esti condescendent. Spui multe fara sa spui nimic. Adevarul este ca unii oameni apleaca urechea la asa ceva. Nu si cei prosti, ca mine. Momos a explodat? La dracu, ma simt ca in counterstrike.
    Intrebare: porti mustata?

    RăspundețiȘtergere
  2. Isus era acolo, se uita împrejur, asculta cu microfonul său păros, jos cine ar fi trebui să fie?

    Și nu este. Aș folosi mai puțin anumite cuvinte , anumite nume, oricum nu ești în real ceea ce te frustrează în virtual, cauți țâțică.
    Aici nu este.

    Mustață? N-am.
    Barbă? Nu port.
    Tatuaje poate că am, și asta ar trebui să te sperie.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu sunt bune tatuajele la piele. scoate-le cit mai repede, daca mai poti!

    cine si-a rupt piciorul? tu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, un tendon s-a dus, dar la fel de mișelește precum lui Messi i s-au zdrobit degetele.

    Ce contează? Clubul există!

    RăspundețiȘtergere
  5. clubul anonimilor spontani22 ianuarie 2012 la 17:18

    Cautarea de țâțică de care spui ma duce cu gandul la calea lactee. poate totusi asa se exprima anumite frustrari pe care mi le atribui mine? calea lactee ar putea insemna si papa lapta. eventual.
    tatuajele nu ma sperie. nu toate. de fapt, sunt cele din categoria sirena si marean+marcica egal inimioara su vasilica '67 care imi provoaca o teama viscerala. sau, de fapt, mai mult o scarba profunda.
    poate si eu sunt purtator de tatuaje. si poate si eu am un tendon rupt miseleste.
    Welcome to the club, ca sa zic asa! :) Cred totusi ca ai un tatuaj mai mare pe suflet care nu te lasa sa te exprimi altfel decat asa. Nu, nu sunt psiholog, dar anumite frustrari razbat pana hat-departe, dincolo de retele, mile, leghe, kilometri, pasi sau coti!
    Have a nice day!

    RăspundețiȘtergere
  6. Recomandarea administratorului de blog este să intrați împreună la comentarii, împreună cu ceilalți „Anonimi” așa ca o familie unită, când voi avea timp vă voi mai comunica ceva, așa se pare, că doriți asta, este o atracție aici și nu vă voi dezamăgi, numai că asta cere timp și va trebui să aveți o mare răbdare în a primi răspunsurile.

    RăspundețiȘtergere
  7. clubul anonimilor spontani22 ianuarie 2012 la 19:47

    Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dragă „anonim spontan”, Administratorul face un experiment de tip „tungus”, în câteva minute, ultimul tău comentariu va fi lovit de un meteorit și va dispărea.

    Am scris pentru toți anonimii să intre deodată, nu neapărat special ție, oricum ideea de a mai goli din conținut, de a mai arunca balastul este binevenită și pentru Google, serverele ar mai respira o picosecundă.

    RăspundețiȘtergere
  9. o remanență, cred că singura; comentariul șters arăta așa, :

    clubul anonimilor spontani spunea...
    Prea, multe, virgule, puse haotic, in fraza, ne loveste cu ura irisul, pupilele, se dilata, nu inteleg unde, incepe si, unde, se termina constructia lexicala, care daca, e conceptie proprie, nu are, niciun, sens.

    Si acum sa incercam sa fim putin spontani si sa scriem si asa cum ar trebui pentru a nu ne atrage huiduielile publicului:

    Sincer, risti sa dezamagesti atunci cand afirmi cu tarie ca am fi mai multi. Sunt unul... doar unul. si bun. Si asta, pentru ca sunt unic, in my own special way si, nonsalant si imperturbabil, iti pot raspunde de pe orice pozitie. Ah, pot trage si de la sold, practic pot trage din orice pozitie cu vorbele... la dracu, nu am armata facuta. ar trebui sa ma simt inferior? :)

    22 ianuarie 2012, 19:47

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc