vineri, 24 iunie 2011

Enumerări de cifre

Cifrele dau naştere numerelor. Cifrele anunţă de fiecare dată distanţa pe care o vom parcurge, timpul şi dimensiunea tuturor lucrurilor înconjurătoare, de aceea s-au căutat proporţii perfecte; prin cifre s-a căutat perfecţiunea sau, chiar frumuseţea. Toate prezicerile s-au legat de cifre şi de coincidenţa lor, de aceea jocul de cărţi este atât de atrăgător pentru mulţi. Cele mai multe aniversări sunt date tocmai de apariţia întâmplătoare a unor combinaţii de cifre.


Contemporanii mei în modă -acest fetiş neascuns al îmbrăcăminţii umane, au desăvârşit corpul feminin perfect: 90, 60, 90, adică 9 decimetrii bustul, 6 decimetrii talia şi din nou 9 decimetrii coapsele, toate acestea reprezentând perimetre. Dacă primul 9 (nouă) face o întoarcere de 180° ajunge 6 (şase), la fel şi ultimul 9: să facă şi el o rotaţie de 180° şi ajunge tot 6. Aşa am putea spune că 9 a făcut o rotaţie dublă de 180°, adică 360°, adică!: nu s-a întâmplat nimic. Totuşi primul nouă a devenit 6 şi ultimul la fel: deci din 9,6,9, am ajuns la 6,6,6. Să fie într-adevăr o cale prin care frumosul absolut (ideal) să aparţină de fapt răului?!

7 comentarii:

  1. :)
    e o specluatie de-a dreptul tendentioasa!
    Man, sa ai un sfarsit de saptamana precum ti-l doresti!

    RăspundețiȘtergere
  2. :))
    O femeie poate avea 90-60-90 şi să fie urâtă cu spume.
    Frumuseţea e altceva decât un set de dimensiuni. Dar acest model de siluetă a ajuns să fie infernul multor femei. Le devine obsesie şi le determină să urmeze un regim de viaţă draconic pentru a atinge şi păstra dimensiunile respective cât mai multă vreme.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    corect, deci se vede "răul"! în 969

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi dacă mâine guvernul României dă o lege prin care valoarea numărului PI va fi 3.15, în ce măsură va afecta asta corpurile sferice sau circulare din univers?

    RăspundețiȘtergere
  5. Rămăşiţa -dacă putem scrie asta, restul de cel puţin 0,01 ar putea duce la faptul că autostrada A2 nu ar ajunge la Constanţa, ci la Mangalia, s-au gondola promisă deasupra capitalei s-ar opri pe Lună! :)

    În schimb, asupra "corpurilor sferice sau circulare din univers" nu ar avea nici un efect: Universul nu ascultă de noi oamenii, mai degrabă se întâmplă invers! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Se întâmplă invers când omul e înţelept. Dar dacă noi construim autostrada după regulile guvernului şi nu după geometria universului, eu zic că nu putem da vina numai pe guvern...

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc