luni, 8 februarie 2010

Din dorinţa de-a comenta comentariul

"cerculete intr-o apa buna de supravietuit - mandala absoluta si ideala prin caracteristica-i de a se mula, de a inconjura tot ce se vrea cuprins."

"Mandala este o imagine arhetipală, a cărei existenţă poate fi confirmată de-a lungul mileniilor. Ea desemnează totalitatea sinelui sau ilustrează totalitatea temeliei sufletului - exprimată în termeni mitici: manifestarea divinităţii încarnate în om..."

C.G. Jung, "Amintiri, Vise, Reflecţii", Humanitas 2008, pag.380

thx Ruxy

Un comentariu:

  1. In sanscrita, mandala inseamna "cerc".. iar apa reprezinta simbolul matern (simuland confortul intrauterin). De aici, am extins in joaca serioasa ideile si am ajuns la imaginea reconfortanta a ochiurilor de apa si mai mult decat atat..la o apa lina in care te scufunzi si cercurile ce le formezi in juru-ti si te inconjoara. Divinitatea e subiectiva si poate lua diverse forme..dupa cum bine stim, deci si cerculetul din apa poate infatisa o imagine divina. La fel ca si senzatia pe care-o ai cand apa iti contureaza formele corpului. Iti multumesc pentru atentia acordata comentariului meu. :) Imi place ce si cum scrii. Si Jung ;)

    RăspundețiȘtergere

mesajele anonime nu se citesc